Gullasch

108

Så er efteråret rigtig i gang og det er tid til simremad. Gullasch er en af de standard gryderetter, som jeg – og sikkert også rigtig mange af jer – er vokset op med. Og med god grund. Det er en god, billig spise til hele familien, der kræver meget lidt arbejde og sådan set bare skal stå og hygge sig længe nok til at kødet falder fra hinanden.

Jeg afviger en smule fra den klassiske opskrift og kan godt lide at smide champignoner i min gullasch. Jeg synes at det giver lidt ekstra fylde og lækkerhed, men det er 100% en smagssag 🙂

Gullasch

Antal 4 personer
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 10 min
Simretid 3 t
Samlet tid 3 t 20 min

Ingredienser

  • 500 g oksekød i tern
  • smør/olie
  • 4-5 gulerødder
  • 2-3 løg
  • 2 fed presset hvidløg
  • 200-250 g champignon
  • 1 dåse hakkede flåede tomater
  • 250 ml oksebouillon
  • 1 spsk tomatpure
  • 2 tsk sød paprika
  • 1 tsk stærk paprika
  • salt og peber

Forslag til tilbehør

  • kartoffelmos
  • creme fraiche
  • hakket persille

Sådan gør du

  • Pil og hak løgene groft. Skræl og hak gulerødderne i skiver. Rens og skær champignonerne i kvarte (ottendedele, hvis de er store).
  • Brun kødet godt i lidt smør/olie.
  • Tag kødet op og kom løg, gulerødder, hvidløg og champignoner i gryden og sauter til løgene er blanke og champignonerne væsker. Kom kødet tilbage i gryden. Kom bouillon, hakkede tomater og tomatpure i gryden og lad det simre i et par timer til kødet er dejlig mørt.
  • Smag til med paprika, salt og peber.
  • Server med fx kartoffelmos, creme fraiche og lidt hakket persille.
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk, Ungarnsk
Keyword: Efterår, Gryderet, Oksekød, Simremad, Vinter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk