Menu

Gullasch

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Så er efteråret rigtig i gang og det er tid til simremad. Gullasch er en af de standard gryderetter, som jeg – og sikkert også rigtig mange af jer – er vokset op med. Og med god grund. Det er en god, billig spise til hele familien, der kræver meget lidt arbejde og sådan set bare skal stå og hygge sig længe nok til at kødet falder fra hinanden. Jeg afviger en smule fra den nyklassiske opskrift og kan godt lide at smide champignoner i min gullasch. Jeg synes at det giver lidt ekstra fylde og lækkerhed, men det er 100% en smagssag 🙂

Ingredienser

500 g oksekød i tern
Lidt smør/olie
4-5 gulerødder
2-3 løg
2 fed presset hvidløg
200-250 g champignon
1 dåse hakkede flåede tomater
250 ml oksebouillon
1 spsk tomatpure
2 tsk sød paprika
1 tsk stærk paprika
Salt og peber

Tilbehør:
Kartoffelmos
En god klat creme fraiche
Evt. lidt hakket persille

Fremgangsmåde

Pil og hak løgene groft. Skræl og hak gulerødderne i skiver. Rens og skær champignonerne i kvarte (ottendedele, hvis de er store).
Brun kødet godt i lidt smør/olie. Tag kødet op og kom løg, gulerødder, hvidløg og champignoner i gryden og sauter til løgene er blanke og champignonerne væsker. Kom kødet tilbage i gryden. Kom bouillon, hakkede tomater og tomatpure i gryden og lad det simre i et par timer til kødet er dejlig mørt. Smag til med paprika, salt og peber.
Server med kartoffelmos, creme fraiche og lidt hakket persille.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Lasagne

Ja, her kommer mit bud på en af de absolut mest omdebatterede retter. Lad os starte med at slå en ting fast. Rigtig kødsauce tager tid! Hvis jeg nogensinde finder ud af hvem, der bildte …

Shepherd’s Pie

Efteråret kommer snigende og så er det tid til simremad, rodfrugter og kartofler – og lam. Vi er nemlig midt i sæsonen for frisk dansk lammekød og hvad ville så give mere mening end at …

Fransk løgsuppe

Jeg elsker klassisk fransk løgsuppe. Den er lækker, let at lave og super billig. Så snart dagene begynder at lave længere, begynder jeg at tænke på løgsuppe. Selvom de fleste er enige i grundingredienserne – …

Muffins med æble og kanel

Æble og kanel er to ingredienser, der simpelthen bare elsker at lege med hinanden og få ting skriger dansk efterårshygge som søde sager med æbler. Så på sådan en grå og trist dag var det …

Bagte æbler

En af de desserter, jeg husker bedst fra min bardom er bagte æbler. Lune, bløde æbler fyldt med nødder, marcipan og kanel og en god klat flødeskum til. Middag hos mine bedsteforældre havde ofte en …