Menu

One pot pepperoni pasta

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Jeg prøvede at lave min første one pot pasta opskrift for et par uger siden med stor succes, så jeg tænkte at jeg vil give endnu en opskrift et skud. Der findes et ton af forskellige variationer af denne ret på internettet. Jeg har prøvet at gøre min opskrift en lille smule sundere ved at bruge oksekød med en lav fedtprocent og tilsætte nogle gulerødder og løg. Man kan sagtens stoppe før det sidste skridt og lave retten uden ost, men jeg har et blødt punkt for pepperoni og ost sammen 😉

Ingredienser

250 g hakket oksekød
15-20 pepperoni skiver
1 løg
2 gulerødder
1-2 fed hvidløg
1 tsk chili (kan undlades hvis man ikke kan lide det for stærkt)
Lidt friskhakket persille
Lidt friskhakket basilikum
1 tsk tørret oregano
1 spsk tomatpure
1 dåse hakkede tomat
3-4 dl oksebouillon
200-250 g pasta
Salt og peber
Mozzarella

Fremgangsmåde

Skræl gulerødder og riv fint. Hak løg og hvidløg fint. Skær 10-15 af pepperoniskiverne i strimler. Glem resten til toppen.
Forvarm ovn til 230 g på grillfunktionen.
Find en gryde, der kan tåle at komme i ovnen, frem og brun kød og pepperoni i lidt fedtstof. Tilsæt løg, hvidløg og gulerødder. Sauter et par minutter. Tilsæt krydderier, krydderurter, tomatpure, hakkede tomater og oksebouillon. Hold lidt igen med bouillonen. Kog op og tilsæt tilsæt pasta. Lad retten koge i ca. 15 minutter ved middelvarme med låg på. Rør af og til, så den ikke brænder på. Tilsæt evt. mere bouillon, hvis du synes at der er for lidt væske i. Smag til med salt og peber. Dæk retten med mozzarella og fordel de sidste skiver af pepperoni ovenpå osten. Bag i ovnen i ca. 10 min til osten smelter og begynder at blive gylden. Drys med oregano og server for hele familien 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

One pot spaghetti med kødboller

One pot opskrifterne har for længst gjort sit indtog i de danske hjem, men jeg indrømmer at jeg har været en anelse skeptisk. Ikke fordi jeg er imod konceptet. Det lyder perfekt til det travle …

Forårspasta med bacon, ærter og porrer

Foråret er over os og man kan ikke andet end at komme i stemning til noget let og lækkert. Denne pasta er lige præcis det – og så er den også hurtig at lave og …

Pasta alla puttanesca

I dag havde jeg virkelig lyst til en fræk og lækker omgang pasta, så det kom selvfølgelig på bordet 😉 Pasta alla puttanesca, altså Luderens pasta (ja, det er navnet på retten), er en klassisk …

Pasta med svampe- og portvinssauce

Jeg ved ikke med jer, men nogle gange (okay rimeligt ofte) så har jeg bare lyst til en stor tallerken pasta. Jeg sidder i familiens sommerhus, der er lidt langt til købmanden og så må …

Pasta med bagte cherrytomater og mildt hvidløgssmør

Denne opskrift er så simpel at jeg næsten er pinligt berørt over at kalde det en opskrift, men det smager så dejligt og jeg kan ikke stå for en god, simpel pastaret. Jeg faldt over …