Blomkålssuppe er en herlig suppe, der kan være enten en forret eller en hovedret. Jeg havde en lille rest lilla blomkål, jeg brugte som pynt. Dildolien giver suppen lidt kant og så ser det jo også flot ud 😉
Blomkålssuppe
Ingredienser
- 1 stort blomkålshoved
- 2 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 5 dl grøntsagsbouillon
- ½ dl fløde
- 1 potte dild
- 1 dl neutral madolie
- Lidt citronsaft
- Salt og peber
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg og skær blomkål i små stykker.
- Svits løg og hvidløg i en mellemstor gryde til de er bløde. Tilsæt blomkålen og svits med dem i et par minutter. Tilsæt bouillon og lad retten simre i ca. 20 minutter til blomkålen er mør.
- Blend suppen og smag til med fløde, salt og peber.
- Blend dild og olien i fx en minihakker. Smag til med salt, peber og citronsaft og si olien gennem et klæde, så du får en klar grøn dildolie.