Cremet risotto med bacon og cherrytomater

4.8K

Vi gør det ikke så voldsomt meget i risotto i Danmark og det er lidt synd, for risotto er en dejlig spise, der er let at lave og man kan komme ret mange forskellige ting i den.

I dagens udgave har jeg brugt bacon, rødløg, cherrytomater og en lille rest vin – og lidt flødeost, men det siger vi ikke højt til italienerne. De ville finde det MEGET blasfemisk.

Skulle man stå med en rest risotto kan man med fordel bruge det til at lave arancini. Det er små dybtstegte risottokugler med lidt frisk mozzarella i midten. Det er syndigt godt!

Risotto med bacon og cherrytomater

En lækker og simpel risottoret.
Antal 2 personer
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 45 minutter

Ingredienser

  • 2 tsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • 10-12 skiver bacon 150 g pancetta eller bacon i tern kan også bruges
  • 200 g risottoris
  • 1 dl hvidvin
  • 7 dl vand
  • 1 spsk grøntsagsbouillonpulver eller 1 grøntsagsbouillonterning
  • 50 g flødeost fx Philadelphia purløg light
  • 2 spsk revet parmesan eller grand pandano
  • 12-14 cherrytomater
  • evt. lidt hakket purløg eller persille til garniture
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Steg baconen i en gryde med olien. Hvis du bruger alm. bacon, kan du med fordel klippe baconen i mindre stykker med en saks.
  • Halver rødløg og skær dem i tynde skiver. Pil hvidløget.
  • Fisk baconen ud af gryden og sæt til side. Kom rødløg og pres hvidløget i gryden og sauter ved middelvarme i 1-2 minutter. Tilsæt risene og sauter videre i 2 minutter.
  • Bland bouillonpulver/-terning og vin med kogende vand.
  • Tilsæt gradvis den varme bouillon til risottoen. Nogen siger at man skal stå ved gryden og røre hele tiden, men jeg hælder normalt væsken i af 2-3 omgang og tjekker lige til den hver 5 min for at være sikker på at den ikke er brændt på. Det burde tage 25-30 minutter for al væsken at blive absorberet og risene blive bløde og lækre.
  • Skyl og skær tomaterne i kvarte. Rør flødeost og parnesan i risottoen og tilsæt tomaterne. Lun retten igennem i et minuts tid.
  • Smag til med salt og peber og drys med bacon og evt. lidt mere parmesan og persille eller purløg. Server starks.

Noter

Skulle der være en rest risotto til over, så kan man lave arancini ud af det. Det er dybtstegte risottokugler med et lille stykke frisk mozzarella i midten. Det er syndigt godt! 
Ret: Forret, Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Budgetmad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk