Coq au vin

1.4K

Hvem elsker ikke en god coq au vin? Det er en af de klassiske simreretter og den kan nydes året rundt (synes jeg).

Normalt bruger man en hel unghane / stor kylling til coq au vin, men hvis du finder dig i den situation at det er billigere at købe 1500 g hele lår end en hel kylle på 1500 g (som jeg gjorde forleden), så kan du med fordel købe lårene. Lårkød smager af mere, benene afgiver godt med smag til saucen og du slipper for hele problematikken med at brystet er færdigt før lårene.

Perleløg er også super lækre, men hvis du skal, så kan du godt nøjes med alm. løg og jeg kan godt lide at tilsætte lidt ekstra rodfrugter til min coq au vin. I den sidste portion jeg lavede var der gulerødder og gule beder.

Nyd retten med godt brød, kartoffelmos eller smørstegte kartofler.

Coq au vin

En rustik version af den dejlige klassiker med lidt ekstra rodfrugter
Antal 4 personer
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer

Ingredienser

  • 1500 g kylling med ben
  • 250 g bacon i tern
  • 2-3 spsk jævner
  • 4 løg brug kun ½ hvis du tilsætter perleløg
  • 4 fed hvidløg
  • 400 g svampe
  • 200 g perleløg
  • 1 spsk sukker
  • 3 gulerødder
  • 2 gul beder, pastinakker eller persillerødder
  • 750 ml rødvin
  • 300 ml god hønsefond
  • 4 laurbærblade
  • 10 stilke timian
  • persille til drys
  • godt med smør
  • salt og peber efter smag

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg groft. Skræl dine rodfrugter og skær dem i mundrette stykker. Rens dine svampe og skær dem i kvarte.
  • Hvis du bruger en hel kylling, så del den i mindre stykker.
  • Steg din bacon i en gryde til baconen er sprød. Tag baconen ud af gryden og brun dine svampe godt i baconfedtet.
  • Tag svampene op af gryden, tilsæt lidt smør til panden og brun din kylling godt.
  • Tag kyllingen op og sauter løg og hvidløg i et par minutter. Tilsæt dine rodfrugter og lad dem stege med i par minutter. Kom lidt rødvin på panden til at løse hvad der evt. har sat sig i bunden. Tilsæt resten af vinen, fond, kylling og krydderurter.
  • Lad retten simre i 40-50 minutter til kyllingen er mør. Kyllingebryst til sandsynligvis være færdig efter 25 min, men lår skal have i hvert fald 45 min.
  • Hvis du bruger perleløg, så kom dem på en pande med smør, sukker, et nip salt og 1 spsk vand, lad det koge op under omrøring, til løgene karamelliserer. Sæt til side.
  • Når kyllingen er færdig, tager du den op og sætter til side. Tag laubærblade og timianstænger op og smid ud. Kog saucen ned og jævn ned. Kom svampe og bacon tilbage i gryden og smag til med salt og peber.
  • Kom kyllingen tilbage i gryden og lad den varme igennem. Drys med hakket persille og server varm og dejlig.
Ret: Hovedret
Køkken: Europæisk, Fransk
Keyword: Fjerkræ, Gryderet, Simremad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk