Thai inspireret svinefilet med råkost og jordnøddesauce

1.3K

Den her opskrift var lidt en satsning fra min side, da jeg ikke er super pjattet med jordnøddesauce, men nogle gange skal man prøve ting, man måske ikke kan lide, på nye måder. Jeg har lært at nyde en masse madvarer ved at sige: “Nu prøver vi igen!”
Det er da også en af de bedre jordnøddesaucer, men den er stadig lige en tand for sød til mig. Hvis du er til jordnøddesauce, så tror jeg dog at du vil elske den her 😀
Jeg tror at jeg vil lave stegte ris med grøntsager og æg næste gang jeg laver det marinerede svinekød – for det skal jeg lave igen! Mmmm – en lækkert marinaede! Frisk, krydret og smukt afbalanceret! Og råkosten er et godt sidestykke til det lækre svinekød 😀

Thai inspireret svinefilet med råkost og jordnøddesauce
Thai inspireret svinefilet med råkost og jordnøddesauce

Ingredienser

250 g sauté-skiver af svinefilet, ½ cm tykke eller svinemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke
1½ dl brune ris

Marianede
1 spsk sojasauce
1 fed hvidløg
2 tsk frisk ingefær
¼ tsk stødt chili eller ½ frisk chili
¼ tsk stødt koriander
¼ tsk stødt spidskommen
1 tsk rørsukker
1 tsk sesamfrø
½ lime

Jordnøddesauce
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1-1½ frisk rød chili
1 tsk olie
2 spsk peanutbutter
1 spsk sojasauce
2 tsk rørsukker
½ lime
salt og peber

Råkostsalat
2-3 gulerødder
1 stor rødbede
1 lime
lidt rørsukker

Fremgangsmåde

Bland sojasauce, presset hvidløg, revet ingefær, finthakket chili, krydderier, sukker og sesamfrø i en skål. Tilsæt fintrevet limeskal og ½-1 spsk limesaft. Vend saute-skiverne i marinaden og stil dem i køleskab. Kog risene i 18 min. ved svag varme i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt. Lad dem derpå trække – også under låg – til retten er færdig. Til saucen svitses finthakket løg, hvidløg og chili i olie i en gryde i et par minutter. Tilsæt 1 dl vand, peanutbutter, sojasauce og sukker. Kog saucen igennem under omrøring. Smag til med 1 spsk limesaft, salt og peber. Saucen kan serveres enten kold eller varm. Pynt evt. med lidt friskhakket chili ved servering. Snit grøntsagerne til salaten fint. Smag til med lidt limesaft og sukker. Steg de marinerede saute-skiver på en varm grillpande eller en almindelig pande ½-1 minut på hver side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk