Menu

Ananas med mynte og vaniljeis (sous vide)

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Sødme, syre, friskhed og med lidt kant. Det lyder ikke helt dumt, vel?
Det her er den første dessert jeg har lavet sous vide og det er blevet virkelig, virkelig lækkert! Turen i vandbadet lader mynte trænge ind i ananassen uden at den mister fasthed i kødet og saften/sukkerlagen fra posen kan hurtigt koges ind til den dejligste sirup, der er lige til at hælde ud over vaniljeisen. En af mine forsøgskaniner synes også at det gik fantastisk med passionsfrugtsorbet, så det kan også anbefales, hvis man vil have det meget tropisk 🙂
Jeg karameliserer lige ananassen overflade med en gasbrænder, før jeg serverer den. Det giver lige desserten det sidste pift, men den bliver stadig lækker uden det.

Ingredienser

Frisk ananas
Godt med rørsukker
Friske mynteblade (en god håndfuld)
Vaniljeis
Evt. knas og lidt mynteblade til pynt

Fremgangsmåde

Del ananassen i kvarte og fjern skæl og stok. Du burde ende med fire stykker i en pæn størrelse. Du kan lave dem som de er, eller du kan skære dem ud i skiver. Vend ananasstykkerne i rigeligt rørsukker og vakuumpak med friske mynteblade. Sous vide i en time ved 76 grader. Hæld væden fra posen i en lille kasserolle og kog ind til en sirup. Drys ananasstykkerne med lidt mere rørsukker og karameliser dem med en gasbrænder. Server med is og pynt.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Råmarinerede champignoner

Det her er en af mine all-time favorit tilbehørsopskrifter. Jeg har kun mødt én person, der decideret ikke har kunne lide dem og jeg har serveret dem en hel del gange! Jeg bruger dem normalt …

Bøf med grøntsager og bearnaise (sous vide)

Langt om længe er jeg hoppet med på sous vide bølgen og jeg har allerede et ton af ting, jeg vil prøve at vakuumpakke og putte i et vandbad! Så der vil nu også komme …

Forårspasta med bacon, ærter og porrer

Foråret er over os og man kan ikke andet end at komme i stemning til noget let og lækkert. Denne pasta er lige præcis det – og så er den også hurtig at lave og …

Kalvefrikassé med sensommergrønt

Jeg blev forleden spurgt om jeg slet ikke lavede klassisk dansk mad og jo, det gør jeg da! Jeg fandt kalve-strimler på tilbud i supermarkedet og så var det jo oplagt med en kalvefrikasse. Det …

Hindbær-fersken rosé spritzer

Det er starten af juni og det føles som slutningen af juli med 28 grader, masser af sol og meget lidt regn, og vi har alle sammen brug for at køle af! Jeg er kendt …