Menu

Ananas med mynte og vaniljeis (sous vide)

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Sødme, syre, friskhed og med lidt kant. Det lyder ikke helt dumt, vel?
Det her er den første dessert jeg har lavet sous vide og det er blevet virkelig, virkelig lækkert! Turen i vandbadet lader mynte trænge ind i ananassen uden at den mister fasthed i kødet og saften/sukkerlagen fra posen kan hurtigt koges ind til den dejligste sirup, der er lige til at hælde ud over vaniljeisen. En af mine forsøgskaniner synes også at det gik fantastisk med passionsfrugtsorbet, så det kan også anbefales, hvis man vil have det meget tropisk 🙂
Jeg karameliserer lige ananassen overflade med en gasbrænder, før jeg serverer den. Det giver lige desserten det sidste pift, men den bliver stadig lækker uden det.

Ingredienser

Frisk ananas
Godt med rørsukker
Friske mynteblade (en god håndfuld)
Vaniljeis
Evt. knas og lidt mynteblade til pynt

Fremgangsmåde

Del ananassen i kvarte og fjern skæl og stok. Du burde ende med fire stykker i en pæn størrelse. Vend disse i rigeligt rørsukker og vakuumpak med friske mynteblade. Sous vide i en time ved 76 grader. Hæld væden fra posen i en lille kasserolle og kog ind til en sirup. Drys ananasstykkerne med lidt mere rørsukker og karameliser dem med en gasbrænder. Server med is og pynt.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalvefrikassé med sensommergrønt

Jeg blev forleden spurgt om jeg slet ikke lavede klassisk dansk mad og jo, det gør jeg da! Jeg fandt kalve-strimler på tilbud i supermarkedet og så var det jo oplagt med en kalvefrikasse. Det …

Æbletærte

Man kan lave meget lækkert med æbler og siden min kære mor har adskillige æbletræer i sin have, så har afprøvet vi mange, mange opskrifter. Rigtig mange opskrifter! Denne æbletærte er en af mine favoritter …

Lemonade

Solen begynder så småt at titte frem og så er det jo dejligt med et glas læskede lemonade. Jeg kan godt lide at tilsætte en lille smule ingefær, men ikke så meget at ingefæren tager …

Bøf med grøntsager og bearnaise (sous vide)

Langt om længe er jeg hoppet med på sous vide bølgen og jeg har allerede et ton af ting, jeg vil prøve at vakuumpakke og putte i et vandbad! Så der vil nu også komme …

Forårspasta med bacon, ærter og porrer

Foråret er over os og man kan ikke andet end at komme i stemning til noget let og lækkert. Denne pasta er lige præcis det – og så er den også hurtig at lave og …