Ananas med mynte og vaniljeis (sous vide)

26

Sødme, syre, friskhed og med lidt kant. Det lyder ikke helt dumt, vel?
Det her er den første dessert jeg har lavet sous vide og det er blevet virkelig, virkelig lækkert! Turen i vandbadet lader mynte trænge ind i ananassen uden at den mister fasthed i kødet og saften/sukkerlagen fra posen kan hurtigt koges ind til den dejligste sirup, der er lige til at hælde ud over vaniljeisen. En af mine forsøgskaniner synes også at det gik fantastisk med passionsfrugtsorbet, så det kan også anbefales, hvis man vil have det meget tropisk 🙂
Jeg karameliserer lige ananassen overflade med en gasbrænder, før jeg serverer den. Det giver lige desserten det sidste pift, men den bliver stadig lækker uden det.

Ingredienser

Frisk ananas
Godt med rørsukker
Friske mynteblade (en god håndfuld)
Vaniljeis
Evt. knas og lidt mynteblade til pynt

Fremgangsmåde

Del ananassen i kvarte og fjern skæl og stok. Du burde ende med fire stykker i en pæn størrelse. Du kan lave dem som de er, eller du kan skære dem ud i skiver. Vend ananasstykkerne i rigeligt rørsukker og vakuumpak med friske mynteblade. Sous vide i en time ved 76 grader. Hæld væden fra posen i en lille kasserolle og kog ind til en sirup. Drys ananasstykkerne med lidt mere rørsukker og karameliser dem med en gasbrænder. Server med is og pynt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk