Ananas med ananas-myntesirup og vaniljeis

326

Sødme, syre, friskhed og med lidt kant. Det lyder ikke helt dumt, vel?

Det her er den første dessert jeg har lavet sous vide og det er blevet virkelig, virkelig lækkert!

Turen i vandbadet lader mynte trænge ind i ananassen uden at den mister fasthed i kødet og saften/sukkerlagen fra posen kan hurtigt koges ind til den dejligste sirup, der er lige til at hælde ud over vaniljeisen.

En af mine forsøgskaniner synes også at det gik fantastisk med passionsfrugtsorbet, så det kan også anbefales, hvis man vil have det meget tropisk 🙂

Jeg karamelliserer lige ananassen overflade med en gasbrænder, før jeg serverer den. Det giver lige desserten det sidste pift, men den bliver stadig lækker uden det.

På billedet serverede jeg ananasskiverne med vaniljeis, passionsfrugt-mangosorbet, ananasmyntesirup og små hjemmelavede hindbær marengs.

Ananas med mynte og vaniljeis

Antal 4 personer
Tilb. tid 20 min
Sous vide tid 1 t

Udstyr

  • Vakuumpakker
  • Sous vide stav eller kar

Ingredienser

  • 1 frisk ananas
  • godt med rørsukker
  • friske mynteblade en god håndfuld
  • vaniljeis
  • evt. knas og lidt mynteblade til pynt

Sådan gør du

  • Del ananassen i kvarte og fjern skæl og stok. Du burde ende med fire stykker i en pæn størrelse. Du kan lave dem som de er, eller du kan skære dem ud i skiver.
  • Vend ananasstykkerne i rigeligt rørsukker og vakuumpak med friske mynteblade.
  • Sous vide i en time ved 76 grader.
  • Hæld væden fra posen i en lille kasserolle og kog ind til en sirup.
  • Drys ananasstykkerne med lidt mere rørsukker og karameliser dem med en gasbrænder.
  • Server med is og pynt.
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Frugt, Nytår, Sirup, Sous vide

Deltag i samtalen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk