Foråret er over os og man kan ikke andet end at komme i stemning til noget let og lækkert. Denne pasta er lige præcis det – og så er den også hurtig at lave og ingredienserne er billige. Så også yay for det! Jeg har ikke skrevet de præcise mængder ned, så jeg har sjusset mig lidt frem.
Forårspasta med bacon, ærter og porrer
Ingredienser
- 1 pakke bacon
- 1-2 porrer
- 1-2 dl ekstra fine ærter
- 1-2 dl hvidvin
- 1½ dl madlavningsfløde
- 1 terning svine- eller grøntsagsbouillon
- Godt med friskrevet parmesan
- Lidt finthakket persille
- Salt og peber
- Pasta
Sådan gør du
- Kog pastaen efter anvisning.
- Skær baconen i mundrette stykker og rens og hak porrerne.
- Steg baconen sprød og tag stykkerne ud af panden. Sauter porrerne i baconfedtet, tilsæt hvidvin og bouillon og lad det koge lidt ind. Tilsæt fløde, ærter, bacon og godt med parmesan.
- Kom pastaen i saucen og lad den simre et minut eller to. Smag til med salt, peber og evt. mere parmesan.
- Drys retten med lidt persille og nyd den på teressen med et godt glas hvidvin.