Menu

Forårspasta med bacon, ærter og porrer

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Foråret er over os og man kan ikke andet end at komme i stemning til noget let og lækkert. Denne pasta er lige præcis det – og så er den også hurtig at lave og ingredienserne er billige. Så også yay for det! Jeg har ikke skrevet de præcise mængder ned, så jeg har sjusset mig lidt frem.

Ingredienser

1 pakke bacon
1-2 porrer
1-2 dl ekstra fine ærter
1-2 dl hvidvin
1½ dl madlavningsfløde
1 terning svine- eller grøntsagsbouillon
Godt med friskrevet parmesan
Lidt finthakket persille
Salt og peber
Pasta nok til 2

Fremgangsmåde

Kog pastaen efter anvisning. Skær imens baconen i mundrette stykker og rens og hak porrerne. Steg baconen sprød og tag stykkerne ud af panden. Sauter porrerne i baconfedtet, tilsæt hvidvin og bouillon og lad det koge lidt ind. Tilsæt fløde, ærter, bacon og godt med parmesan. Kom pastaen i saucen og lad den simre et minut eller to. Smag til med salt, peber og evt. mere parmesan. Drys retten med lidt persille og nyd den på teressen med et godt glas hvidvin.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kylling i fad med cherrytomater, krydderurter og mozzarella

En simpel ret med gode råvarer og masser ad smag af solskin og sydlandsk varme – Perfekt til at drømme sig lidt væk i vinterkulden. Jeg kan ikke få mine arme ned over hvor god …

Kartoffel-porresuppe

Det var en kold dag i dag og jeg fik lyst til noget varmt, men ikke alt for tidskrævende, da jeg har en del arbejde at se til for tiden. Jeg havde kartoffel-porresuppe lidt i …

Ananas med mynte og vaniljeis (sous vide)

Sødme, syre, friskhed og med lidt kant. Det lyder ikke helt dumt, vel? Det her er den første dessert jeg har lavet sous vide og det er blevet virkelig, virkelig lækkert! Turen i vandbadet lader …

Kantereller i baconbouillon

Lækre svampe stegt i smør med hvidløg og persille dækket af en klar, let røget, baconbouillon. Det lyder ikke helt dumt vel? Vi er midt i svampesæsonen, så en ny opskrift med svampe er da …

Baconsvøbte løgringe

En lille og meget syndig bid af himlen. Jeg holder meget af mine små fyldte jalapeños, men skulle jeg vælge, så ville løgringene vinde. Opskriften er virkelig simpel. Skær nogle løgringe, svøbt dem i bacon, …