Menu

Forårspasta med bacon, ærter og porrer

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Foråret er over os og man kan ikke andet end at komme i stemning til noget let og lækkert. Denne pasta er lige præcis det – og så er den også hurtig at lave og ingredienserne er billige. Så også yay for det! Jeg har ikke skrevet de præcise mængder ned, så jeg har sjusset mig lidt frem.

Ingredienser

1 pakke bacon
1-2 porrer
1-2 dl ekstra fine ærter
1-2 dl hvidvin
1½ dl madlavningsfløde
1 terning svine- eller grøntsagsbouillon
Godt med friskrevet parmesan
Lidt finthakket persille
Salt og peber
Pasta nok til 2

Fremgangsmåde

Kog pastaen efter anvisning. Skær imens baconen i mundrette stykker og rens og hak porrerne. Steg baconen sprød og tag stykkerne ud af panden. Sauter porrerne i baconfedtet, tilsæt hvidvin og bouillon og lad det koge lidt ind. Tilsæt fløde, ærter, bacon og godt med parmesan. Kom pastaen i saucen og lad den simre et minut eller to. Smag til med salt, peber og evt. mere parmesan. Drys retten med lidt persille og nyd den på teressen med et godt glas hvidvin.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pasta med bagte cherrytomater og mildt hvidløgssmør

Denne opskrift er så simpel at jeg næsten er pinligt berørt over at kalde det en opskrift, men det smager så dejligt og jeg kan ikke stå for en god, simpel pastaret. Jeg faldt over …

Kantereller i baconbouillon

Lækre svampe stegt i smør med hvidløg og persille dækket af en klar, let røget, baconbouillon. Det lyder ikke helt dumt vel? Vi er midt i svampesæsonen, så en ny opskrift med svampe er da …

Ananas med mynte og vaniljeis (sous vide)

Sødme, syre, friskhed og med lidt kant. Det lyder ikke helt dumt, vel? Det her er den første dessert jeg har lavet sous vide og det er blevet virkelig, virkelig lækkert! Turen i vandbadet lader …

Kylling i fad med cherrytomater, krydderurter og mozzarella

En simpel ret med gode råvarer og masser ad smag af solskin og sydlandsk varme – Perfekt til at drømme sig lidt væk i vinterkulden. Jeg kan ikke få mine arme ned over hvor god …

One pot pepperoni pasta

Jeg prøvede at lave min første one pot pasta opskrift for et par uger siden med stor succes, så jeg tænkte at jeg vil give endnu en opskrift et skud. Der findes et ton af …