Jeg har før skrevet lidt om nduja, en calabriansk krydret smørbar pølse, der smager helt fantastisk i bl.a. pasta og på pizza.
I denne opskrift bruger jeg ndujaen til at give en simpel tomatsauce et godt pift og siden jeg havde et glas artiskokker åbne, så vendte jeg dem i. Det gjorde retten lidt mere solid, men du kan sagtens udlade dem eller erstatte med med fx nogle gode svampe.
Pasta med tomatsauce, nduja og artiskok
En lækker og hurtig pastaret til hverdagen
Ingredienser
- 40 g nduja
- 1 lille rødløg
- 1-2 fed hvidløg
- 1 glas hvidvin kan udlades
- 1 spsk olivenolie
- 350 g passata
- 1 tsk sukker
- 1 lille glas artiskokker kan udlades
- 1 stor håndfuld frisk basilikum
- friskrevet parmesanost
- 200 g pasta
- salt og peber
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg og sauter i olivenolie på en pande i et par minutter.
- Tilsæt ndujaen og give det et par minutter mere.
- Tilsæt hvidvin og lad det lige bruse op. Tilsæt herefter possata og sukker og lad retten simre, mens pastaen koger.
- Skær evt. artiskokker i mindre stykker og hak basilikum.
- Når pasta er ved at være klar tager du lige en dl pastavand og kommer i saucen. Smag saucen til med salt og peber.
- Vend basilikum, artiskokker og pastaen i saucen.
- Drys med parmesanost og nyd.