Løg- og porresuppe

60

Jeg holder meget af klassisk fransk løgsuppe, men jeg holder også meget af at prøve nye ting.
Jeg faldt over en opskrift på engelsk løgsuppe med flere slags løg, porrer, salvie og cheddarost og det inspirerede mig til at lege lidt.
I denne suppe er der både alm. løg, rødløg, bananskalotteløg, hvidløg og porrer. Jeg har brugt lidt blandet bouillon, et glas hvidvin, lidt laurbærblade og emmentaler til gratinering. Simpelt og lækkert.

Løg- og porresuppe
Løg- og porresuppe

Ingredienser

[checklist]

  • 4 alm. løg
  • 4-5 rødløg
  • 3-4 bananskalotteløg
  • 2 porrer
  • 4-5 fed hvidløg
  • Godt med smør
  • 1-1½ L bouillon (grøntsag, okse eller kylling)
  • 1 stort glas tør hvidvin
  • 4 laurbærblade
  • Revet emmentaler
  • 1 stor skive tørt brød pr. portion
  • Salt og peber
  • Evt. persille til garniture

[/checklist]

Hak løg og porrer. Du bliver nok nødt til at stoppe en gang eller to, for det er svært ikke at få tårer i øjnene når man hakker så mange løg, men du ender med med et smukt syn 🙂

løg, løg, flere løg og lidt porrer
løg, løg, flere løg og lidt porrer

Smelt smørret i en stor gryde og tilsæt løg og porrer og pres hvidløgene i. Lad dem stå og hygge sig ved meget svag varme i ca 1 time med låg på skrå. Vend af og til, så de ikke brænder på. Giv dem herefter ca 20 minutter uden låg. De skulle nu gerne være blevet bløde og brune og lækre. Er de ikke? Ok, så snyd og tilsæt en smule sukker og giv det et par minutter.
Tilsæt hvidvin, bouillon og laurbær og lad simre i ½ time. Smag til med salt og peber.
Tændt ovnen på grill/220 grader og find ovnfaste skåle frem. Hvis du ikke har individuelle skåle, så kan du bruge en større gryde og servere retten som fælles ret på bordet – det er også meget hyggeligt 🙂
Hvis du kun har frisk brød, så giv det lige en tur på brødristen, så det bliver tørt og perfekt til suppe.
Fordel suppe i skåle, læg brøddet i på suppen og dæk med ost.
Grill suppen til osten er smeltet og gylden. Server og nyd og husk ikke at brænde tungen 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk