Menu

Løg- og porresuppe

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Jeg holder meget af klassisk fransk løgsuppe, men jeg holder også meget af at prøve nye ting.
Jeg faldt over en opskrift på engelsk løgsuppe med flere slags løg, porrer, salvie og cheddarost og det inspirerede mig til at lege lidt.
I denne suppe er der både alm. løg, rødløg, bananskalotteløg, hvidløg og porrer. Jeg har brugt lidt blandet bouillon, et glas hvidvin, lidt laurbærblade og emmentaler til gratinering. Simpelt og lækkert.

Løg- og porresuppe

Løg- og porresuppe

Ingredienser

  • 4 alm. løg
  • 4-5 rødløg
  • 3-4 bananskalotteløg
  • 2 porrer
  • 4-5 fed hvidløg
  • Godt med smør
  • 1-1½ L bouillon (grøntsag, okse eller kylling)
  • 1 stort glas tør hvidvin
  • 4 laurbærblade
  • Revet emmentaler
  • 1 stor skive tørt brød pr. portion
  • Salt og peber
  • Evt. persille til garniture

Hak løg og porrer. Du bliver nok nødt til at stoppe en gang eller to, for det er svært ikke at få tårer i øjnene når man hakker så mange løg, men du ender med med et smukt syn 🙂

løg, løg, flere løg og lidt porrer

løg, løg, flere løg og lidt porrer


Smelt smørret i en stor gryde og tilsæt løg og porrer og pres hvidløgene i. Lad dem stå og hygge sig ved meget svag varme i ca 1 time med låg på skrå. Vend af og til, så de ikke brænder på. Giv dem herefter ca 20 minutter uden låg. De skulle nu gerne være blevet bløde og brune og lækre. Er de ikke? Ok, så snyd og tilsæt en smule sukker og giv det et par minutter.
Tilsæt hvidvin, bouillon og laurbær og lad simre i ½ time. Smag til med salt og peber.
Tændt ovnen på grill/220 grader og find ovnfaste skåle frem. Hvis du ikke har individuelle skåle, så kan du bruge en større gryde og servere retten som fælles ret på bordet – det er også meget hyggeligt 🙂
Hvis du kun har frisk brød, så giv det lige en tur på brødristen, så det bliver tørt og perfekt til suppe.
Fordel suppe i skåle, læg brøddet i på suppen og dæk med ost.
Grill suppen til osten er smeltet og gylden. Server og nyd og husk ikke at brænde tungen 😉

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gulerodssuppe

Denne gulerodssuppe er en af mine go-to suppe. Den er let at lave, billig nok til at kunne være studendermad og smager fantastisk. Jeg har endnu ikke mødt nogen, der ikke kunne lide den. Ingredienser …

Gullasch

Så er efteråret rigtig i gang og det er tid til simremad. Gullasch er en af de standard gryderetter, som jeg – og sikkert også rigtig mange af jer – er vokset op med. Og …

Ølbraiserede kalvekæber

De fleste af os er stødt på svinekæber, som med lidt kærlighed kan være fremragende spise, men kalvekæber var ikke på min radar, før min slagter, Kødbilen Torvehallerne, sagde at det var noget jeg skulle …

Klar suppe med grøntsager og nudler

Er der noget bedre end en god varm skål suppe, når man er lidt halvsløj eller det bare er koldt og gråt udenfor? Jeg elsker det i hvert fald 🙂 Jeg har næsten altid bøtter …

One Pan English Breakfast

Efteråret er for alvor begyndt at melde sig og det er ved at blive tid til hyggemad. Så denne smukke lørdag morgen besluttede jeg mig for at lave en klassisk English Breakfast – alt sammen …