Jordbæris (jordbærparfait)

411

Jeg faldt over de smukkeste mørkerøde og saftige jordbær i dag. Min grønthandler fortæller mig at det er malwina jordbær og er, i følge hans jordbærpusher, de ypperligste af jordbær. Som den barbar jeg er, så var min første indskydelse at skære dem i stykker, koge dem og lave dem til is 😀

Jeg havde egentlig en plan om at lave en alm. is (is lavet med mælk og fløde), men min coop app fortalte mig at jeg havde tilbud på fløde og så endte jeg med at lave en ren flødeis, som er det franskmændene kalder en parfait.

Normalt laver jeg kun parfait, når jeg er i sommerhuset til sensommeren og skal bruge alle vores smukke brombær. Det gode ved en parfait er at man kan lave en lækker og cremet is uden at bruge en ismaskine. Man kan godt bruge en ismaskine, men man behøver ikke. Der er så lidt vand i en ren flødeis at risikoen for at der bliver dannet krystaller i isen er ret lav.

Nu brugte jeg friske jordbær, fordi det er højsommer og gode danske jordbær er til at købe, men hvis du får behovet for hjemmelavet jordbæris midt om vinteren, så kan du sagtens bruge frosne jordbær fra frysedisken. Jeg ville faktisk tro at frosne bær er bedre end friske om vinteren, fordi de frosne nok er mere modne og smagfulde.

Jordbærparfait (jordbæris)

En lækker og cremet is, der kan nydes året rundt.
Antal 1 l
Tilb. tid 1 t
Hviletid 6 t
Samlet tid 7 t

Ingredienser

  • 500 g jordbær
  • 1 vaniljestang
  • 150 g sukker
  • ½ l piskefløde
  • 6 æggeblommer

Sådan gør du

  • Åben din vaniljestang og skrap kornene ud i en mellemstørrelse skål.
  • Skær dine jordbær i kvarte og kom dem i en gryde med lidt vand, den tomme vaniljestang og halvdelen af sukkeret.
  • Bring din gryde i kog og lad retten simre i et par minutter indtil jordbærene er godt møre. Blend jordbærgrøden godt med en stavblender (du behøver ikke fiske vaniljestangen ud).
  • Kom grøden igennem en fin si, så du får siet kornene fra. Hvis du gerne vil have kornene med i din is (ja, det er der nogen, der vil), så skal du nok have vaniljestangen op før du blender. Sæt til side og lad køle
  • Kom den anden halvdel af sukkeret og æggeblommerne i skålen med vaniljekortene og pisk til du har en lækker og luftig æggesnaps.
  • Bland jordbærpuréen i æggesnapsen og sæt hele massen i køleskabet i 45-60 minutter.
  • Pisk piskefløden til den har en konsistens lidt af a la yoghurt.
  • Vend flødeskummet i jordbærmassen.
  • Hvis du har en ismaskine og vil bruge den, så kør isen i 25-45 minutter (alt afhængig om du har en maskine med eller uden kompressor) til isen føles som blød softice. Kom den i en beholder og frys i min. 4 timer.
  • Hvis du ikke har en ismaskine, så kommer du isen i en beholder og i fryseren i min. 5 timer.
Ret: Dessert, Is
Køkken: Dansk, Europæisk, Fransk
Keyword: Jordbær, Sommer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk