Småkager med mørk chokolade og hasselnødder

5

Det er måske ikke det mest normale at få lyst til at bage småkager midt i sommervarmen, men det fik jeg altså i dag og fred være med det. Jeg fornemmer lidt at det var posen med hasselnødder jeg havde liggende, der fristede mig over evne 😉 Småkagerne endte med at blive virkelig gode. Den rigtige balance mellem bløde og sprøde. Jeg nappede en, mens de stadig var lune og sukkede i lykke.

Ingredienser

[checklist]

  • 150 g blødt smør
  • 120 g alm. sukker
  • 75 g mørk muscovadosukker
  • 25 g lys muscovadosukker
  • 200 g mel
  • 125 g hakkede hasselnødder
  • 100 g hakket mørk chokolade
  • 1 æg
  • 1 tsk vailjesukker
  • ½ tsk natron
  • 1 knivspids salt

[/checklist]

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 175 grader. Pisk smørret med æg og de 3 slags sukker. Tilsæt herefter de andre ingredienser og bland godt. Form dejen til små kugler og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Ikke mere end 3-4 pr. række. De flyder godt ud, når de bliver bagt! Bag dem i 8-14 minutter. Hold godt øje med dem, de må kun lige blive lysebrune i kanten. Lad dem køle godt af på en rist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk