Hurtig gryderet med rød spidskål og hakket oksekød

52

Denne opskrift kom til verden, fordi jeg så rød spidskål i supermarkedet og ville smage det. Jeg kan afsløre at det stort set smager som grøn spidskål, hvilket passer mig fint, da jeg holder meget af spidskål 😉

Perlebyg/perlespelt kan udlades, hvis du ikke har det eller er palæo tilhænger 🙂
Man kan fint bruge grøn spidskål, hvis rød spidskål ikke er til at finde. Det vil gøre retten mindre festlig at se på, men det er det.

Rød spidskål
Rød spidskål

Ingredienser:

250 g magert hakket oksekød
½ tsk salt
Peber
½ tsk sukker
1 spsk æbleeddike
1 tsk stødt chili
1½ dl perlebyg
3½ dl bouillon
½ spidskål
2 porrer
3 gulerødder
1 tsk olie

Fremgangsmåde

Kog perlebyggen/perlespelten i 3½ dl vand bouillon. Rør rundt når det koger, skru ned til lavt blus og lad koge 15-20 min.
Fjern de yderste blade og stokken fra kålen og skær den i meget tynde strimler. Rens porren og skær det grove grønne fra. Skær porren i tynde ringe. Skræl gulerødderne og ‘skræl’ dem i lange strimler med en tyndskræller er kartoffelskræller.

Strimlede grøntsager
Strimlede grøntsager

Varm olie i en stor gryde eller pande ved god varme. Brun kødet til at har skiftet farve. Tilsæt salt, peber og chili, hæld halvdelen af eddike over og lad det bruse op. Tilsæt porrer, kål og gulerødder og steg videre 2-3 minutter.
Det hele på panden
Det hele på panden

Så er det ved at være stegt
Så er det ved at være stegt

Hæld evt. vand fra byggen/spelten og vend den i retten. Smag til med sukker, eddike, salt og peber (og måske lidt mere chili 😉 )
Enjoy!
Enjoy!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk