No-bake mini lime cheesecake med hindbærgelé

2.2K

No-bake cheesecakes er fantastiske! De er friste og lette og rimeligt lette at skalere op og ned. Nogle gange vil man bare have en lille dessert til sig selv eller til at dele med en med holder af. Og medmindre din partner er lavet af sten, så vil han/hun blive rørt over at du har lavet en lille turdeldue dessert bare til jer.

Mine minicheesecakes kom egentlig til sidste år, da jeg skulle teste nogle ideer jeg havde til no-bake cheesecakes og jeg synes at det ville være overdrivelse at lave en normal størrelse cheesecake bare for at teste smagskombinationer. Jeg glemte selvfølgelig at få skrevet mængder og præcise ingredienser ned, men det er hverken første eller sidste gang det sker 😉

Da jeg skulle afsted til sommerhuset – hvor jeg i skrivende stund sidder og nyder det gode vejr – kom jeg til at kigge på de stål udstiksforme jeg brugte til de testkagerne og det slog mig at minicheesecakes ville være de helt rigtige desserter til min solo afslapningstur.

Da jeg så stod og lavede en lille cheesecake igår, så glemte jeg selvfølgelig at skrive mængderne ned igen … Men jeg kan komme med nogle ca mål og skal nok rette ind senere, hvis jeg husker forkert. Formene jeg brugte havde jeg købt i IKEA. De har en diameter på 9 cm og en højde på 5 cm. Hvis du har nogle små springforme (jeg har set nogle med en diameter på 10 cm), så ville de også være helt perfekte at bruge. Nu brugte jeg bare lige hvad jeg havde 🙂

Ingredienser

3 digestive kiks
20-25 g smør
100 g neutral flødeost (jeg brugter normalt Philadelphia)
2 spsk piskefløde
1 spsk formelis
Skallen fra 1 lime
Saften fra 1/4 lime
10 g frysetørrede hindbær
1 blad husblas
100 ml vand
25 g sukker
Evt. friske bær til pynt

Fremgangsmåde

Hvis du, som mig, bruger en udstiksform, skal du starte med at tage et godt stykke stanniol, folde det på langs og på tværs og forme det rundt om udstiksformet som en bund. Fastgør evt. med en elastik.

Knus kiks fint og bland med smeltet smør. Fordel kiksemassen i bunden af formen.

Pisk piskefløden godt. Rør flødeosten blød og riv limeskallen ned i den. Tilsæt lime saft og smag til med flormelis. Husk at massen skal være en tand mere syrlig end du kan lide, da der også vil komme en god del sødme når du blander flødeskummet i. Vend herefter flødeskum i og smag til igen. Hvis for sødt/syrligt, så kan du tilsætte mere limesaft/formelis, men gør det forsigtigt. Når du er tilfreds med smagen, så hæld cremen i formen og sæt i køleskab.

Nu har du en fin lille lime cheesecake, der er klar til at blive spist om et par timer og du kan sådan set stoppe her og “nøjes” med at pynte den med friske bær, når du tager den ud af køleskabet. Men jeg synes nu at laget af gele smager rigtig godt og ser så fint ud, så jeg forsatte 😉

Giv vand og sukker et hurtigt opkog til en simpel sukkerlage og tilsæt de frysetørrede hindbær. Læg låg på og lad lagen trække i ca. 30 min.
Hæld evt lagen i en mindre skål og giv den en god tur med en stavblender. Si lagen gennem en fin si til at få kornene fra. Udblød husblas i koldt vand, mens du varmer lagen op igen til kogepunktet. Knug husblas fri af vand og opløs i lagen. Sæt geléen til side og lad den køle af til kropstemperatur. Hæld den over den lille cheesecake og sæt tilbage i køleskabet i ca 1½ time til geléen er stivnet helt.

Fjern stanniolbunden fra formen og skær forsigtigt kagen fri i kanten. Den burde slippe ret let. Pynt evt med friske bær og server 🙂

Deltag i samtalen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk