Pocherede æg på asparges med persillepesto og bacon

210

Jeg elsker asparges og pocherede æg, så at kombinere dem faldt mig helt naturligt, da jeg fandt gode tilbud på begge dele 🙂
Den her lille ret er super lækker, let at lave og kan bruges som luksus morgenmad eller forret – At den så også præsenterer sig selv flot er bare bonus 😉

Jeg siger at retten er let og det er den også – hvis man altså kan finde ud af at pochere æg. Hvis det ikke er tilfældet – og det er ingen skam, det tog mig evigheder at lære det, så kan man med fordel købe en pocheringspande. Jeg har selv en, som jeg er vældig glad for og ofte bruger, hvis jeg skal lave flere pocherede æg ad gangen. Ja, jeg indrømmer det. En madnørd, der bruger en pocheringspande, oh ve og rædsel. Hvis du føler dig helt på herrens mark, så kan du også bruge spejlæg. Det vil også fungere fint 🙂

Opskriften på persillepesto finder du her.

Pocheret æg på asparges med persillepesto og parmaskinke

En lækker lille forret, der ikke koster alverden
Antal 2 personer
Tilb. tid 20 min

Ingredienser

  • 8-10 grønne asparges
  • 2-3 skiver parmaskinke serranoskinke kan også fint bruges
  • 1 tsk olie
  • 2 friske æg
  • Lidt eddike til pochering
  • Lidt frisk revet parmesanost
  • 2 spsk persillepesto
  • Friskkværnet peber
  • Evt. godt groft brød eller rugbrød

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Læg skinken på et bageplade med bagepapir og steg sprøde i ovnen.
  • Vask og knæk asparges.
  • Bring vand i kog i en gryde til lige under kogepunktet – der skal være små bobler og det skal dampe lidt. Tilsæt eddike til vandet.
  • Slå æggene ud i hver deres skål.
  • Rør godt i vandet med en ske til du får skabt en lille malstrøm. Tilsæt hurtigt det ene æg, mens vandet stadig cirkulerer. Hviden vil samle sig om blommen – Man skal måske hjælpe det lidt på vej til at samle sig med en stor ske, men vær forsigtig. Pocher ægget i 3-4 minutter. Tag forsigtigt det pocherede æg op med en lille si og gentag med det andet æg.
  • Mens det andet æg pocherer steger du aspargesene på en pande i lidt olie.
  • Anret på 2 små tallerkener. Asparges først med det meste af pestoen, så de pocherede æg toppet med den sidste smule pesto, drys med parmesanost og knust parmaskinke og slut af med at give det en smule friskkværnet peber.
  • Server alene eller med en smule godt brød.
Ret: Forret, Frokost, Morgenmad
Køkken: Dansk
Keyword: Luksus på budget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk