Asparges og spidskål i parmaskåle

7

Jeg har for nylig været på vinkursus hos Annelise Ladegourdie. Da en del af kurset handler om hvordan man sammensætter vin og mad, skulle vi også en lille tur i køkkenet og der lærte jeg at lave denne lille lækre ret. Den er super flot og super let at lave, så jeg vil selvfølgelig gerne dele den med jer – med mine egne små rettelser 😉

Ingredienser

4 skiver parmaskinke
4 grønne asparges
1/4 agurk
1 håndfuld spædespinatblade
2 forårsløg
1/4 spidskålshoved
10-15 g smuldret feta

Dressing
2 spsk olivenolie
1 spsk æbleeddike
1 tsk honning
½ tsk estragon
Salt og peber

Fremgangsmåde

Man bruger en del stanniol til at lave skålene, så sørg for at du har en hel rulle ved hånden! Forvarm ovnen til 200 grader. Form 2 store kugler ud af stanniol. Tænk lidt større end en tennisbold.
Fold 1-2 skiver skinke rundt om kuglerne og bag dem i ovnen i 5-10 minutter indtil skinken er sprød. Sæt dem til side og lad dem køle af.
Kom aspargesenene i et dørslag og overhæld dem med kogende vand. Hak forårsløg, agurk og spidskål. Skyld spinatbladene og bland grøntsagerne sammen i en skål.
Bland ingredienserne til dressingen sammen. Jeg kan personligt godt lide lidt ekstra krydderi i min dressing, men du kan også fint undlade dem og holde smagen ren. Bland dressingen med grøntsagerne (tilsæt lidt ad gangen indtil du er tilfreds.
Tag “parmaskålene” forsigtigt af stanniolen, anret grøntsagerne i skålene og drys med feta.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk