Ramsløgsæsonen er i fuld sving og noget af det første jeg laver er selvfølgelig pesto. Ramsløgpesto kan bruges til et ton af ting – på sandwichen, vendt med en omgang frisk pasta eller nye kartofler, på grillet kylling eller hvad end du nu har lyst til.
Pestoen kan fryses og kan ellers holde sig i hvert fald en uge i køleskabet. Især hvis du opbevarer den i et skoldet glas.
I denne opskrift har jeg lavet pestoen med cashewnødder, men man kan også sagtens bruge pinjekerner eller valnødder.
Ramsløgpesto
En hurtig og lækker pesto – perfekt til sandwichs, pasta og alt tusind andre ting
Ingredienser
- 4 håndfulde ramsløgblade
- 1-2 spsk citronsaft
- 30 g cashewnødder kan erstattes med valnødder eller pinjekerner
- 40 g parmesan
- 4 spsk olivenolie
- flagesalt
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skyl ramsløgbladene i koldt vand og ryst vandet af dem. Fjern det groveste af stikene.
- Alting i en blender og blend til du er tilfreds med konsistensen. Tilsæt evt. mere olie.
- Smag til med salt og peber.