Paprikakylling (Kylling Paprikash)

309

Mør og saftig kylling i en tyk og cremet paprikasovs – Mmmm! Det er bare godt!

Denne opskrift er inspireret af den klassiske Ungarnsk paprikash, men jeg har tilpasset den en smule. Jeg har blandt andet tilføjet blomkål og lidt ekstra syre i form af citronsaft til at balancere den fede sovs.

En klassisk fejl når man laver kyllingegryderetter er at bruge filet og det er et strengt no-go. Det bliver alt for let tørt. Du skal bruge lårbasserne – Om det så er overlår, underlår eller et mix er helt op til dig 🙂

Jeg valgte at lave frisk spätzle til (små tyske pasta’er, man laver på et særligt spätzlejern), men ris ville også være et oplagt valg.

Paprikakylling

Mør kylling i en fed paprikasauce
Antal 3 personer

Ingredienser

  • 700 g kyllingeoverlår
  • 3 løg
  • 2 hvidløg
  • 1 lille chili kan udlades
  • 3 peberfrugter
  • 1-2 tsk tomatpure
  • 4 dl hønsebouillon
  • 2 spsk sød paprika
  • 2 tsk stærk paprika
  • ½ fintrevet citronskal
  • lidt citronsaft
  • ½ blomkålshoved kan udlades
  • 1 dl cream fraiche
  • 2 spsk mel
  • ½ dl fløde

Sådan gør du

  • Hak løg, hvidløg, chili og peberfrugter groft og hak tomater fint.
  • Kom en god klat smør i en stor gryde og brun kyllingestykkerne godt af på alle sider. Tag kyllingen op af gryden.
  • Sauter løg, hvidløg, chili og peberfrugter i et par minutter til løgene er blanke.
  • Kom kyllingen, paprika, tomatpure, citronskal og hønsebouillon i gryden. Hønsebouillonen skal lige dække kyllingestykkerne. Kog ved svag varme under låg i ca. 40 minutter til kyllingen er mør.
  • Når kyllingen er mør, tages den op af gryden og skrue godt op for varmen.
  • Del blomkålshovedet i små buketter og kom det i gryden. Kog blomkålen mør. Det burde kun tage et par minutter.
  • Rør cremefraiche, mel og fløde sammen i en lille skål.
  • Tilsær cremefraiche blandingen til gryderetten under omrøring til saucen tykner. Smag til med salt, peber, paprika og citronsaft.
  • Du kan evt. komme kyllingestykkerne tilbage i gryden og lige varme dem i igennem igen.
  • Server med fx. spätzle eller ris
Ret: Hovedret
Køkken: Ungarnsk
Keyword: Efterår, Fjerkræ, Gryderet, Kylling, Vinter



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk