Kanelsnegle

924

Jeg vågnede i morges med en overvældende lyst til kanelsnegle – nok fordi de blev beskrevet med masser af kærlighed i en bog, jeg er ved at læse 😉


Jeg ville egentlig have brugt lys muscovadosukker til fyldet, men jeg havde ikke mere tilbage, så det blev brun farin denne gang, hvilket er klassisk og bestemt lækkert, men jeg tror at den milde karamelsmag i lys muscovado ville være lækker. Det må jeg teste en anden gang 🙂


Jeg har bagt kanelsneglene i silikonemuffinforme, så de er bløde og ikke sprøde i kanten. Det er selvfølgelig en smagssag om man er til det ene eller det andet og foretrækker man den sprøde kant, så skal man bare bage dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Kanelsnegle

Bløde og lækre kanelsnegle
Antal 12 stk.
Tilb. tid 30 min
Hævetid 1 t 30 min
Samlet tid 2 t

Ingredienser

Dejen

  • 25 g gær
  • 1 dl mælk
  • 25 g sukker
  • 30 g smør
  • 1 æg
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk tørret ingefær
  • 1 tsk kardemomme
  • 300 g mel
  • 1 æg
  • 2 spsk vand
  • Flormelis + vand til glasur

Fyld

  • 1 spsk kanel
  • 35 g brun farin
  • 60 g blødt smør

Sådan gør du

  • Lun mælken til lillefingertemperatur og opløs gæren i den.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen og ælt godt.
  • Lad dejen hvile i 30 min, så den sammen og lad den hæve 30 min mere.
  • Bland ingredienserne til fyldet sammen til en blød og jævn masse.
  • Rul delen ud til et rektangel.
  • Smør fyldet ud på hele stykket og rul dejstykket sammen som en roulade.
  • Skær rouladen i 12 stykker.
  • Smør muffinforme og læg sneglene ned i formene.
  • Pisk æg og vand sammen og pensl sneglene med ca ½ og lad dem efterhæve i 30 min.
  • Forvarm ovnen til 220 grader (varmluft).
  • Bag sneglene i 5 minutter, tag dem ud og pensl dem med resten af æg/vandblandingen. Bag i yderlige 5 minutter.
  • Vip sneglene ud af formene og lad dem køle lidt af på en rist, mens du laver glasuren.
  • Glaser lækkerierne og nyd 🙂
Ret: Bagværk, Dessert
Køkken: Amerikansk, Dansk
Keyword: Efterår, Familiemad, hygge, Vinter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk