Kanelsnegle

6

Jeg vågnede i morges med en overvældende lyst til kanelsnegle – nok fordi de blev beskrevet med masser af kærlighed i en bog, jeg er ved at læse 😉
Jeg ville egentlig have brugt lys muscovadosukker til fyldet, men jeg havde ikke mere tilbage, så det blev brun farin denne gang, hvilket er klassisk og bestemt lækkert, men jeg tror at den milde karamelsmag i lys muscovado ville være lækker. Det må jeg teste en anden gang 🙂
Jeg har bagt kanelsneglene i silikonemuffinforme, så de er bløde og ikke sprøde i kanten. Det er selvfølgelig en smagssag om man er til det ene eller det andet og foretrækker man den sprøde kant, så skal man bare bage dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Ingredienser

[checklist]
Dej

  • 25 g gær
  • 1 dl mælk
  • 25 g sukker
  • 30 g smør
  • 1 æg
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk tørret ingefær
  • 1 tsk kardemomme
  • 300 g mel
  • 1 æg + 2 spsk vand til pensling
  • Flormelis + vand til glasur

[/checklist]
[checklist]
Fyld

  • 1 spsk kanel
  • 35 g brun farin
  • 60 g blødt smør

[/checklist]

Fremgangsmåde

Lun mælken til lillefingertemperatur og opløs gæren i den. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen og ælt godt. Lad dejen hvile i ½ time, så den sammen og lad den hæve ½ time mere.
Bland ingredienserne til fyldet sammen til en blød og jævn masse. Rul delen ud til et rektangel.
Smør fyldet ud på hele stykket og rul dejstykket sammen som en roulade. Skær rouladen i 12 stykker. Smør muffinforme og læg sneglene ned i formene. Pensl sneglene med ½ af æg/vandblandingen og lad dem efterhæve i 30 minutter. Forvarm ovnen til 220 grader (varmluft). Bag sneglene i 5 minutter, tag dem ud og pensl dem med resten af æg/vandblandingen. Bag i yderlige 5 minutter.
Vip sneglene ud af formene og lad dem køle lidt af på en rist, mens du laver glasuren. Glaser lækkerierne og nyd 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk