Det er smæk på råhyggen på bloggen i dag med en dejlig varmende omgang svensk pølseret. Det er en herlig ret med masser af nostalgi fra mine år som spejder og den er drøn hurtig at lave – Du kan have en varm gryderet på bordet på 30 minutter og det skal man ikke kimse af i en travl hverdag.
Jeg har pillet lidt ved klassikeren og tilføjet bacon, blomkål, chili og hvidløg – og så bruger jeg både sød og stærk paprika. Så der er både godt med fylde og smag.

Svensk pølseret med bacon og blomkål
En dejlig fyldig gryderet, der kan være på bordet på 30 minutter.
Ingredienser
- 450 g gode store frankfurtere
- 150 g bacon i tern
- 600 g kartofler
- 1 lille blomkålshoved
- 3 store løg (alm. eller rødløg – hvad du lige har)
- 2 fed hvidløg
- 1 lille rød chili (kan udlades)
- 1 spsk sød paprika
- 2 tsk stærk paprika
- 140 g tomatpuré
- 1½ dl fløde
- 3 dl mælk
- Salt og peber
- purløg eller persille til drys
Sådan gør du
- Skræl og skær kartoflerne i ensartede mundrette stykker. Kog i letsaltet vand til møre.
- Skær blomkålen i små buketter. Når kartoflerne er ved at færdige, så tilsæt blomkålene og lad dem lige koge med i de sidste par minutter. Når du hælder vandet fra kartofler og blomkål, så kom lidt af det i en skål og sæt til side. Grøntsagsvandet er fyldt med glutamin (umami), der er smagsforstærkende.
- Hak løg, hvidløg, chili og skær pølserne i gode tykke skiver.
- Steg baconen i en gryde i et par minutter.
- Tilsæt løg, hvidløg og chili og sauter til løgene begynder at blive blanke.
- Så er det pølsernes tur til at komme i. Steg til de får lidt farve.
- Tilsæt paprika og tomatpure og det lige stege med i et minuts penge.
- Kom fløde, mælk, grøntsagsvand, kartofler og blomkål i og lad retten simre i et par minutter.
- Smag til med salt, peber og paprika.
- Drys med persille eller purløg og server starks
Mega lækker ret men kan den fryses ned 😊
Jeg har ikke selv prøvet, men jeg kan ikke se hvorfor den ikke skulle kunne det. Sammenkogte retter har det generelt med at fryse godt 🙂