De fleste af jer tænker nok på det store roterende spyd, hvis jeg siger kebab, men faktisk betyde ordet bare “grillet kød”. Og jeg har endda snydt lidt her, fordi det er grillet i ovnen og ikke på en rigtig grill, men godt smager det 😉
Det her er en simpel og lækker opskrift, der får mine tanker til at vandre sydpå – og så er det endda sundt! Især hvis man udskifter naanbrødet med groft brød, bulgur eller flere grøntsager 🙂
Ingredienser
Kebab
275 g hakket lammekød
½ løg
½ skrabeæg – pasteuriseret
1 tsk paprika
1 fed hvidløg
1 tsk spidskommen
1 skive groft sandwichbrød
En dusk persille
½ tsk peber
½ tsk salt
Olie
evt. et drys af chiliflager
Yoghurtdressing
1½ dl yoghurt naturel
1 fed hvidløg
½ tsk spidskommen
½ tsk koriander
Salt og peber
Tilbehør
10-12 cherrytomater
½ agurk
evt. et par salatblade
2 naanbrød
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 235 grader (varmluft) og læg bagepapir på en bageplade.
Skær skorpen af brødet og gør det vådt med koldt vand, pres vandet ud med hænderne og læg det i en skål. Pil og riv løget og pres hvidløg ned i skålen. Tilsæt kød, æg, paprika, spidskommen, salt og peber. Hak persille fint og tilsæt. Ælt det hele godt sammen med hænderne. Form 6 pølser på ca. 10 cm, læg dem på bagepladen og pres dem let med fingrene så de får en bølget overflade og er ca. 1½ cm høje. Dryp kødet med lidt olivenolie og steg dem til de er gennemstegte i ovnen ca. 15 min. Skyl agurk og tomater. Halver tomater og skær agurken i skiver. Bland yoghurt med presset hvidløg, spidskommen, koriander, salt og peber. Varm naanbrødet med i ovnen i de sidste par minutter. Anret tomater, agurk, dressing og kød på en tallerken. Nyd med det lune naanbrød og et koldt glas vin 🙂