Chokolade cupcakes med Irish cream

6

Denne her opskrift er fra bogen “Pausekage” af Sif Birka Sand Jensen (Min go-to kageguru). Hun kaldte opskriften “A pervy Irish fella” og så var jeg jo NØDT til at teste den.
Jeg var på ingen måde skuffet! Muffinsne var ikke muffins, de var fuffins (fluffy muffins) og toppingen var cremet og lækker!

A bunch of pervy Irish fellas
A bunch of pervy Irish fellas

8-10 stk

Ingredienser

Muffins
100 gram smør
135 gram sukker
Korn af ½ stang vanilje eller 1 spsk vaniljesukker
2 store æg
15 gram kakao
75 ml Irish Cream (f.eks Baileys)
100 gram hvedemel
½ tsk bagepulver

Mascarponesmørcreme m. Irish Cream
30 gram smør
70 gram flormelis
50 gram mascarpone
25 ml Irish Cream

Fremgangsmåde

Muffins
Tænd ovnen på 175 grader.
Smørret røres lyst og luftigt med sukker og vanilje – det tager et par minutter. Æggene piskes i et ad gangen. Pisk et minut efter hvert æg.
Pisk kakao og Irish Cream i. Sigt mel og bagepulver sammen og rør det i dejen med en grydeske. Fyld muffinformene 2/3 op og bag midt i ovnen i 20-25 minutter.
Køles helt af før de toppes med smørcremen.

Smørcreme
Smørret røres lyst og luftigt med flormelis. Irish Cream piskes i.
Mascarpone røres i med en grydeske. Smørcremen vil blive noget flydende, så sæt den på køl en times tid før brug, så den bliver fastere.
Den vil dog aldrig stivne helt, men snarere have konsistens som blød kagecreme, så husk servietter 😉

Mascarponesmørcremen skal opbevares på køl. Det er derfor en god idé kun at smøre den på de kager, der skal spises, idet selve kagen bliver tør af at stå i køleskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk