Tomatrelish

182

Sommeren er over os og det betyder grill! Hvad med at forkæle dig selv og dine venner med en god tomatrelish til de smådyre gourmetpølser du har investeret i?
Jeg fik mine øjne op for tomatrelish i forbindelse med en gourmetburger. Det er ikke fordi ketchup ikke er dejligt, men en god relish klæder på mange måder en burger – eller hotdog for den sags skyld – bedre.

Ingredienser

400 gram tomater (4-5 store tomater)
½ rød chili
1 stort fed hvidløg
1 lille rødløg eller ½ alm. rødløg
1 spsk rødvinseddike
2 tsk mørk muscovadosukker
1½ spsk tomatpuré
En håndfuld persille
4-5 finthakkede chorniconer
Salt og peber

Fremgangsmåde

hak løg, hvidløg og chili fint. Kom i en skål. Hak tomater og persille og kom i en anden skål.
Svits løg, hvidløg og chili i en lille smule olie til løgene er blanke. Tilsæt eddike og sukker og lad koge et lille minut. Tilsæt tomater, tomatpuré og persille. Bring til kogepunkt og dæmp herefter varmen. Lad relishen simre i små 40 minutter uden låg til den er tyknet.
Hak chorniconerne fint og smag dig frem, indtil du rammer den mængde af syltet agurk, der smager dig bedst.
Smag også til med salt og peber. Det tager lidt tid de første par gange, men du finder rimelig hurtig ud af, hvad der gør dig glad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk