Tiramisu a la Cecil

1.1K

Denne tiramisu er en af mine go-to opskrifter. De fleste kan godt lide tiramisu og siden jeg ikke bruger tid på at koge en creme, så går det hele lidt hurtigere. Måske er det ikke traditionelt, men jeg foretrækker denne tiramisu, da jeg synes at den traditionelle creme ofte bliver lidt for flydende. Da jeg først skulle til at give mig i kast med denne opskrift havde jeg glemt at købe Marsala. Jeg så på den flaske Kalua jeg havde og tænkte – tja, hvorfor ikke. Og resultatet blev fantastisk. Det giver et ekstra kick af mokka, som passer godt med den fede creme 🙂

Jeg bruger et fad på ca 27×16 cm til den her portion og den rækker let til 5-6 mennesker.

Ingredienser

1 pakke lady fingers
250 g mascarpone
250 ml piskefløde
2 dl stærk kaffe
2 dl kalua
Kakaopulver til at drysse over kagen

Fremgangsmåde

Tag mascarponen ud af køleskabet og lad den bløde lidt op, mens du laver kaffen. Pisk flødeskum og vend det forsigtigt med mascarponen. Læg et lag lady fingers i bunden af fadet. Hæld 1 dl kalua og en 1 dl kaffe ud over. Smør halvdelen af flødeskum/mascarponen cremen ud over. Læg det næste lag ladyfingers. Hæld 1 dl kalua og 1 dl kaffe ud over. Smør resten af cremen ud over i et pænt jævnt lag. Stil i køleskabet et par timer eller natten over. Lige før servering drysser du godt med kakaopulver ud over kagen gennem en sigt. Det sviner lidt i køkkenet, men ser super godt ud. Server evt. med nogle friske jordbær eller hindbær. 

 

Deltag i samtalen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk