Butterdejsstykker med æbler og kanel

8.1K

Jeg kan bedst beskrive de her små herligheder som wienerbrød møder æbletærte. De er sprøde, lækre, super hurtigere at lave og perfekte til eftermiddagshyggen eller som det søde til brunch.

Når jeg siger at de er lette at lave, så mener jeg det virkelig! Du skal bruge 1 pakke butterdej, 2 æbler, smør, sukker og lidt kanel – og måske lidt formelis til at drysse over, når stykkerne er færdige, men det er det. De tog mig ca 25 min at lave og huset duftede så skønt, mens de var i ovnen.

Butterdejsstykker med æble og kanel

Perfekt til eftermiddagshyggen, når det skal være simpelt og gå hurtigt
Antal 8 stk.
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 25 minutter

Ingredienser

  • 1 pk butterdej
  • 2-3 æbler
  • 50 g smør
  • 1 tsk kanel
  • 30 g smør
  • evt flormelis til drys

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Smelt smør i en gryde og tilsæt sukker og kanel.
  • Rul butterdejen tynd på bagepapir.
  • Skær dejen i 8 stykker og fold en lille kant på hvert stykke.
  • Skræl æblerne og fjern kernehusene. Hvis du ikke ejer en kernehusfjerner, så skær æblerne i halve og brug en lille kniv til at skære kernehusedelene fri. Skær æblerne i meget fine skiver.
  • Pensl butterdejsstykkerne med kanelsmørret og fordel æblestykkerne på dem. Pensl med resten af kanelsmørret.
  • Bag stykkerne i ovnen i 10-12 minutter til de er gyldne og sprøde.
Ret: Bagværk, Brunch
Køkken: Dansk, Europæisk
Keyword: Brunch, Efterår, Eftermiddagshygge, Hurtig mad, Hygge, Tærte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk