Smeltet ost i en krydret tomatsauce servet med brød.
Det lyder måske ikke som den mest ophidsende af retter, men det er åh så godt! Man skal ikke undervurdere den simple glæde af at en rustik og godt krydret tomatsauce og smeltet ost op på et stykke ristet brød og bare smovse!
Hvis du ikke lige har en burrata, så kan en god mozzarella også bruges, men jeg ville lige rive den lidt i stykker, da det ellers kan være lidt svært for den at smelte jævnt i skålen.
Opskriften her er aftensmad til en, men det kan også sagtens være en forret til to eller serveres sammen med andre små retter.

Burrata Dialovo
En rigtig smovseret
Udstyr
- 1 ramekin eller anden lille ovnfast skål
Ingredients
- 1 alm. løg
- 2 fed hvidløg
- 1 chili
- olivenolie
- 1 dåse flåede cherrytomater alm. hakkede tomater kan også bruges
- sukker
- salt
- godt med frisk basilikum
- lidt frisk oregano og/eller bredbladet persille
- 1 tsk god balsamico kan udlades
- 1 kugle burrata eller mozzarella
- godt med ristet brød
Instructions
- Forvarm ovnen til 250 grader
- Hak løg, hvidløg og chili (med frø, hvis du kan lide det lidt varmt) fint.
- Varm olivenolien i en lille kasserolle og sauter løg, hvidløg og chili til løgene er blanke. Tilsæt tomater og knus dem lidt. Kom lidt vand i tomatdåsen og hæld det i saucen.
- Tilsæt lidt salt, sukker, oregano og et par blade frisk basilikum og lad saucen boble simre i ca 10 min.
- Smag saucen til med salt og balsamico og kom den over i en ramekin eller anden lille ovnfast skål.
- Sæt burrataen i midten af saucen og skær den op på midten, så stracciatellaen lige begynder at flyde ud. Hvis du bruger mozzarella, så riv det lidt i stykker, men hold det i midten af skålen.
- Bag i ovnen i 10-15 minutter til osten er smeltet.
- Drys med mere hakket basilikum og server med ristet brød.