Menu

Gulerodssuppe

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Denne gulerodssuppe er en af mine go-to suppe. Den er let at lave, billig nok til at kunne være studendermad og smager fantastisk. Jeg har endnu ikke mødt nogen, der ikke kunne lide den.

Ingredienser

400 g fintrevne gulerødder (ca. 500 g hvis man vejer dem før man skræller og river dem)
1 stort grofthakket løg
25 g olie
1 l bouillon
200 g flødeost
salt og peber
Persille efter smag og behag (typisk hvad der svarer til 1 plante af dem man kan købe i Netto til under en 10’er)

Tilberedning

Riv gulerødderne (jeg gør det med rivejernet i min lille køkkenmaskine) og hak løget.
Svits grøntsagerne i olien. Tilsæt bouillon og flødeost. Lad suppen koge ved svag varme til osten er smeltet og suppen er jævn. Typisk ½ time, men suppen bliver kun bedre jo længere den står og hygger sig. Jeg laver den ofte lige efter jeg er kommet hjem fra arbejde og lader den stå og simre i 1-1½ time. Hak persille og lad det simre i suppen i 10 min og smag til med salt og peber. Server med brød – meget gerne hvidløgsbrød 🙂
Laver man suppen til forret til et større arrangement, kan man fint lave den dagen før – men tilsæt først persillen lige før suppen skal serveres. Suppen er også fryseegnet.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tomatsuppe

Ah tomatsuppe! Den er billig, let og hurtigt at lave og noget de fleste af os godt kan lide. Man har jo næsten altid løg, hvidløg, tomater på dåse og bouillon i køkkenet (jeg har …

Bøf med grøntsager og bearnaise (sous vide)

Langt om længe er jeg hoppet med på sous vide bølgen og jeg har allerede et ton af ting, jeg vil prøve at vakuumpakke og putte i et vandbad! Så der vil nu også komme …

Klar suppe med grøntsager og nudler

Er der noget bedre end en god varm skål suppe, når man er lidt halvsløj eller det bare er koldt og gråt udenfor? Jeg elsker det i hvert fald 🙂 Jeg har næsten altid bøtter …

Gulerodsroser

Lækkert og flot tilbehør behøver ikke være svært at lave! Disse gulerodsroser er drøn nemme at lave og dine gæster uden tvivl være imponerede over din opfindsomhed 😉 Jeg laver dem ofte som tilbehør til …

Kantereller i baconbouillon

Lækre svampe stegt i smør med hvidløg og persille dækket af en klar, let røget, baconbouillon. Det lyder ikke helt dumt vel? Vi er midt i svampesæsonen, så en ny opskrift med svampe er da …