Gulerodssuppe

26

Denne gulerodssuppe er en af mine go-to suppe. Den er let at lave, billig nok til at kunne være studendermad og smager fantastisk. Jeg har endnu ikke mødt nogen, der ikke kunne lide den.

Ingredienser

400 g fintrevne gulerødder (ca. 500 g hvis man vejer dem før man skræller og river dem)
1 stort grofthakket løg
25 g olie
1 l bouillon
200 g flødeost
salt og peber
Persille efter smag og behag (typisk hvad der svarer til 1 plante af dem man kan købe i Netto til under en 10’er)

Tilberedning

Riv gulerødderne (jeg gør det med rivejernet i min lille køkkenmaskine) og hak løget.
Svits grøntsagerne i olien. Tilsæt bouillon og flødeost. Lad suppen koge ved svag varme til osten er smeltet og suppen er jævn. Typisk ½ time, men suppen bliver kun bedre jo længere den står og hygger sig. Jeg laver den ofte lige efter jeg er kommet hjem fra arbejde og lader den stå og simre i 1-1½ time. Hak persille og lad det simre i suppen i 10 min og smag til med salt og peber. Server med brød – meget gerne hvidløgsbrød 🙂
Laver man suppen til forret til et større arrangement, kan man fint lave den dagen før – men tilsæt først persillen lige før suppen skal serveres. Suppen er også fryseegnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk