Burger

6

Burgeren.
1000 forskellige versioner, 1000 forskellige holdninger, men der er ingen tvivl om at den gode burger er darling for de fleste af os.
Der er faktisk kun en regel, jeg mener man altid skal følge når det kommer til den gode burger – “Don’t overdo it”. Man kan let blive fristet af alle muligheder. Bare tænk på vældet af dressinger; aioli, chipoltle, tomatrelish, augurkerelish, BBQ sauce, hjemmerørt ketchup, klassisk burgerdressing, osv. osv. Tænk over hvordan alle smagsindtrykkene skal spille sammen. Det ville være synd at bruge tid på at lave alt muligt lækkert tilbehør, hvis de forskellige slags tilbehør overdøver eller direkte modarbejder hinanden, fordi man prøver for meget på en gang.

Anyway, her er et af mine bud på en god og ikke alt for tidskrævende burger og nogle små generelle fif.
Hele burgerbolledebatten tager vi en anden dag 😉

Mmmm .... burger
Mmmm …. burger

Ingredienser

4 burgerboller
Dansk icebergsalat
Gode små blommetomater
Rødløg
Cornichoner
Ketchup
Mayonnaise
BBQ sauce
Hjemmelavet tomatrelish
God lagret cheddar

Fars
500 g kød (8-12% fedt)
1 æg
1 stort finthakkede forårsløg
1 spsk BBQ sauce
1 spsk ketchup
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk paprika
2 tsk finthakket kapers
Salt og peber

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienserne, undtagen salt og peber, til farsen sammen og lad den trække i køleskabet i ½-1 time.

Imens kan du hakke grøntsagerne og skære osten – og ja, jeg mener hakke. Jeg synes personligt at det er træls at stå med en løgring eller et halvt salatblad i munden, men hey, hvis det er din ting, så skal det ikke skille os ad 😉

Hak nu de grøntsager og husk osten ;-)
Hak nu de grøntsager og husk osten 😉

Form bøfferne og tryk dem store og flade. Husk at hakkebøffer trækker sig sammen under stegning og der er ikke noget mere træls end en burger med en tyk lille bøf i midten. Det er ikke så vigtigt at de er perfekt runde, så længe de ikke er kvadratiske 😉
Varm grillpanden godt op og steg bøfferne. Krydr dem med salt og peber og læg osten ovenpå til at smelte.

Burgerbøf
Burgerbøf

Lun bollerne i ovnen, flæk dem og nu skal vi samle vores burger. her vil jeg igen komme med et lille fif. Du behøver ikke putte AL tilbehøret under bøffen. Jeg vil faktisk foreslå at du lader være. Fordel det.
Min metode: Mayonnaise, ketchup, salat, tomat, bøf, tomatrelish, løg, cornichoner, BBQ sauce.

Der er ikke et øje tørt ;-)
Der er ikke et øje tørt 😉

Og nu tænker du måske: Hvor i helvede er baconen?! Jeg må indrømme at jeg er lidt sær på det punkt … Jeg foretrækker min burger uden bacon.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk