En af de desserter, jeg husker bedst fra min bardom er bagte æbler. Lune, bløde æbler fyldt med nødder, marcipan og kanel og en god klat flødeskum til.
Middag hos mine bedsteforældre havde ofte en æbledessert, da de havde 5 æbletræer i haven. Min mor overtog huset og haven for nogle år tilbage, og da hun kom med en stor pose med virkeligt flotte æbler til mig sidste uge, så var der ingen tvivl om at nogle af dem skulle bruges til bagte æbler.
Ikke alene er den her dessert lækker, den er også super let og hurtig at lave og så kan man da ikke bede om mere? Server med flødeskum eller vaniljeis
Bagte æbler
Ingredienser
- 4 pæne æbler
- 25 g marcipan
- 8-10 valnødder
- 8-10 mandler
- 1 spsk kanel
- 25 g smør
- evt. hasselnøddekrokant
- flødeskum eller vaniljeis
Sådan gør du
- Forvarm ovn til 175 grader.
- Hak mandler og valnødder fint.
- Bland med marcipan og smør og smag til med kanel.
- Fjern kernehus med en æblestikker (eller en lille kniv, hvis du ikke ejer en). Jeg ved godt at mange andre opskrifter siger at du ikke må fjerne kernen til bunden, men det har jeg aldrig helt forstået. Æblerne står på en fast bund. Hvor er det at fyldet skal forsvinde hen?
- Nåh, men når du har fjernet kernehuset, så fylder du æbler op med den lækre masse, topper evt. af med lidt hasselnøddekorkant og bager dem i ovnen i 15-25 min alt efter størrelse og hvor bløde du vil have dem. Test dig frem.
- Lad dem hvile i 5 min og server med flødeskum eller vaniljeis.