Æggesalat er en af de der helt simple ting man laver alt for sjældent – Eller jeg gør i hvert fald. Og det er synd for det er helt igennem fantastisk spise. I denne udgave er jeg lidt dekadent og tilsætte bacon. Både fordi bacon og æg altid fungerer godt sammen, men også fordi det er meget rart med lidt sprødt i selve salaten.
Kom salaten på lidt frisk rudbrød eller ristet franskbrød og top med tomater og agurker og så er der altid en af de simple nydelser til frokost 🙂
Æggesalat
Ingredienser
- 4 æg
- 4-6 skiver bacon
- 2 spsk mayonnaise
- ½-1 tsk karry
- lidt purløg
- salt og peber
Sådan gør du
- Kom æg i en lille kasserolle og hæld vand ved indtil det dækker æggene. Bring i kog, skru ned for varmen, læg låg på og kog i 9 minutter.
- Steg bacon og læg det på køkkenrulle.
- Køl æggene af i koldt vand, pil og hak dem.
- Skær (eller klip, jeg plejer at bruge en saks) baconen i mindre stykker.
- Kom æg, bacon, mayo, karry, purløg i en skål og bland godt. Smag til med salt og peber og evt. mere karry.