Panang karry (eller panang curry) er en af mine absolutte favoritter fra det thailandske køkken!
Cremet, lækker og klar på 30 min. I den helt klassiske curry, så bruger man ikke grøntsager, men det ser jeg personligt lidt bort fra. Jeg kan især godt lide at tilsætte løg, peberfrugt og grønne bønner, men broccoli, babymajs og gulerødder er også ret normale at finde i retten.
Panang karry
En smagfuld og simpel opskrift på panang curry
Ingredienser
- 290 g kyllingbrystfilet eller -inderfilet
- lidt olie
- 1 alm. løg
- 1 fed hvidløg
- 1 alm. chili kan udlades
- 2 tsk revet ingefær
- 2 peberfrugter
- 75-100 g grønne bønner fra frost er fint
- 2 spsk panang karry
- 1-2 tsk lys sirup palmesukker, hvis det skal være helt korrekt
- 5 kaffir limeblade tørret eller fra frost
- 1-2 lime
- 1-2 spsk fiskesauce
- 1 dåse kokosmælk
- 1 lille håndfuld thaibasilikum eller alm. basilikum
Tilbehør
- basmati- eller jasminris
Sådan gør du
- Hak løg, chili og hvidløg fint, og riv ingefær.
- Skær peberfrugterne i strimler.
- Skær kyllingen i mundrette stykker.
- Steg kyllingen i et par minutter i lidt olie.
- Kom kyllingen på en tallerken og tilsæt løg, chili, hvidløg og karry pasta til panden – evt. sammen med lidt mere olie. Sauter i et par minutter til løgene er blanke.
- Tilsæt kokosmælk, limeblade, fiskesauce, limesaft og sirup og lad det simre i 10 min.
- Fisk limebladene op af retten, tilsæt bønner, peberfrugt og kylling og lad retten simre i 5 min mere.
- Smag til med lime og fiskesauce.
- Drys med basilikum og server med ris.