Forleden skulle jeg lave kage til en omgang søndags kaffe og kage og min kammerat sagde til mig at det nok var bedst at jeg tænkte i kvantitet, da vi ville blive et par stykker. Så en god gammeldags skærkage det måtte være!
Jeg skiftede bekendtskab med denne kage som 9-10 årig på lejrskole og hvis det ikke var den første, så var det en af de første opskrifter, jeg bad om at få lov til at skrive ned. Jeg havde den på et lyserødt hjerteformet stykke papir i ca. 5 år, før jeg blev nødt til at kopier opskriften over på et nyt stykke papir.
I min studietid var den nærmest et must, når vi skulle arbejde weekenden igennem. Sukker, smør og kaffe! Og fordi den er bagt med kærnemælk, så holder kagen sig god og saftig i flere dage.
Den er svampet og lækker og som sagt simpel nok til at en 10 årig kan lave den 🙂
Kanelkage med mokkaglasur
Ingredienser
Kanelkage
- 125 g smeltet smør
- 400 g sukker
- ½ l kærnemælk
- 400 g hvedemel
- 2 tsk. natron
- 4 tsk. kanel
- 1 tsk vaniljesukker
Mokkaglasur
- 50 g smeltet smør
- 250 g flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
- ½ dl stærk kaffe
- 2 spsk kakao
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 185 grader (varmluftsovn).
- Smelt smørret til kagen og rør det sammen med sukkeret. Tilsæt 1 dl af kærnemælken og rør igen. Tilsæt kanel, vaniljesukker og natron og rør godt. Tilsæt hvedemel og rør. Tilsæt resten af kærnemælken og rør.
- Hæld det hele i en smurt bradepande og bag i ca. 40 minutter. Sluk ovnen og lad kagen svale i ovnen i ca. 10 minutter.
- Lad kage køle helt af, før du rør glasuren sammen.
- Smelt smørret til glasuren, lad det stå i 5 minutter, så det ikke er alt for varmt og bland det med de andre ingredienser til glasuren. Hæld glasur ud over kagen. Det bliver et dejligt tykt lag!
- Man kan evt. pynte med krokant. Jeg havde på et tidspunkt nogle chokolaovertrukkede kaffebønner, jeg hakkede groft og fordelt på kagen. Det var lækkert, men den er også lækker som den er!
Svarende din opskrift til 2 + 1/2 foliebakke?
Hej Bettina
Nej, det svarer kun til 1 kage. Jeg havde bare bagt en masse den dag 🙂