Samosa med krydret oksekød og urtesalat

2.9K

Jeg har længe godt kunne tænke mig at kaste mig ud i at lave mine egne samosaer, så da jeg faldt over en rimelig simpel opskrift på dem, så måtte det jo være tid!
Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver de små sprøde pakker! Det er en lækker måde at lave en lidt anderledes aftensmad, hvor resterne er helt perfekte til frokosten dagen efter og som også fint egner sig til snack til en hyggeaften. Det tog et par forsøg før de blev rigtigt pæne, men da jeg først fik fingrene i gang, så gik det legende let.
Jeg så en youtube video et par gange om hvordan man folder dejen og den hjalp rigtig meget 🙂
Næste gang skal jeg nok eksperimentere med noget lidt mere klassisk indisk fyld, men den første omgang, som I vil se her er lidt mere nordafrikansk inspireret.

Ingredienser

Samosa
[checklist]

  • 200 g hakket oksekød
  • 1 spsk olie
  • 2 fed hvidløg
  • 1½ spsk garam masala
  • ½ rødløg
  • 120 g majs
  • 1/4 spidskålshoved
  • salt og peber
  • 1 pakke filodej
  • 25-30 g smør

[/checklist]
Urtesalat
[checklist]

  • 1/4 spidskålshoved
  • Et lille bundt mynte
  • Et lille bundt koriander
  • Et lille bundt bredbladet persille
  • ½ ananas (du kan også fint bruge ananas på dåse, men jeg foretrækker frisk)
  • ½ rød chili
  • ½ rødløg
  • 1 spsk olivenolie
  • Saften fra ½ lime
  • Salt og peber
  • 1 dl yoghurt

[/checklist]

Fremgangsmåde

Pil og hak løg og hvidløg fint (husk at gemme halvdelen af løget til salaten). Varm olien i en pande og svits kød, løg og hvidløg. Tilsæt garam masala, slat og peber og lad det hygge sig på panden i ca. 5 minutter. Hak spidskål fint og tilsæt sammen med majs. Steg et minut mere. Smag til med salt og peber.
Forvarm ovnen til 225 grader.
Smelt smørret i en lille gryde (smelt hellere lidt for meget end lidt for lidt). Klip filodejen ud i ca 10 cm høje stykker. Pensl med smør (en samosa ad gangen). Fordel fyldet på dejen. Se hvordan her. Fold samosaer indtil du løber tør for fyld. Pensl en gang mere med smør og bag i 15 minutter på en bageblade med bagepapir i 15 minutter.
I mens laver du salaten. Hak spidskål og rødløg fint og kom i en skål. Skræl ananassen, fjern og kassér stokken og skær ananaskødet i små tern. Hak chili og krydderurter fint og tilsæt dem til salaten. Tilsæt olie og lime og smag til med salt og peber.
Server de lune samosaer med urtesalaten og yoghurt. Du kan evt. erstatte yoghurten med hvidløgsdressing eller en god raita, men der er så dejligt mange krydderurter i salaten at det faktisk ikke er nødvendigt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk