Jeg blev inspireret til denne lille ret på et vinkursus hos Annelise Ladegourdie. Den er super flot og let at lave og grøntsagerne i kan varieres, så det passer til præcis det du godt kan lide.
Asparges og spidskål i parmaskåle
En hurtig og lækker lille forret
Ingredienser
- 4 skiver parmaskinke
- 4 grønne asparges
- 1/4 agurk
- 1 håndfuld spædespinatblade
- 2 forårsløg
- 1/4 spidskålshoved
- 10-15 g smuldret feta
Dressing
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk æbleeddike
- 1 tsk honning
- ½ tsk estragon
- Salt og peber
Sådan gør du
- Man bruger en del stanniol til at lave skålene, så sørg for at du har en hel rulle ved hånden!
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Form 2 store kugler ud af stanniol. Tænk lidt større end en tennisbold.
- Fold 2 skiver skinke rundt om kuglerne og bag dem i ovnen i 5-10 minutter indtil skinken er sprød. Sæt dem til side og lad dem køle af.
- Kom aspargesene i et dørslag og overhæld dem med kogende vand.
- Hak forårsløg, agurk og spidskål.
- Skyld spinatbladene og bland grøntsagerne sammen i en skål.
- Bland ingredienserne til dressingen sammen. Jeg kan personligt godt lide lidt ekstra krydderi i min dressing, men du kan også fint undlade dem og holde smagen ren.
- Bland dressingen med grøntsagerne (tilsæt lidt ad gangen indtil du er tilfreds).
- Tag “parmaskålene” forsigtigt af stanniolen, anret grøntsagerne i skålene og drys med feta.