Vanilje panna cotta med passionsfrugtgelé

4K

Sidste weekend lavede jeg lakrids panna cotta med hindbærgelé og det var et hit, så jeg besluttede mig for at teste en anden panna cotta denne weekend 🙂 Jeg valgte at lave en helt klassisk vanilje panna cotta og give den et lag passionsfrugtgelé. Den fede panna cotta og den syrlige passionsfrugt balancerer hinanden smukt! Min veninde spurgte mig faktisk om jeg ikke lige skulle på toilettet eller et eller andet, så hun kunne slikke sin skål ren 😉

Jeg holder meget af passionsfrugt, så jeg køber passionsfrugtpuré færdiglavet og har det stående i køleskabet til desserter og drinks. Du kan få det i større supermarkeder og div webshops. Du kan selvfølgelig også lave det selv. Skrab kødet ud af et par passionsfrugter, blend det og give det en tur igennem en si.

Vanilje panna cotta med passionsfrugtgelé

Servings 2 personer
Tilb. tid 20 minutter
Hviletid 3 timer

Ingredients

Vanilje panna cotta

  • 150 g fløde
  • 25 g sukker
  • Kornene fra ½ vaniljestang
  • 1 blad husblas

Passionsfrugtgelé

  • 100 ml passionsfrugtpuré
  • 30 g sukker
  • 1 blad husblas
  • Evt. Knas til pynt jeg har her brugt hasselnødkrokant

Instructions

Vanilje panna cotta

  • Udblød 1 blad husblas i koldt vand.
  • Kog fløde og sukker op og bland vaniljekornene i.
  • Knug vandet fra husblassen og smelt det i fløden.
  • Fordel fløden i de skåle du vil servere panna cottaen i. Sæt på køl i ca 1 ½ time.

Passionsfrugtgele

  • Kog passionsfrugtpuré og sukker op indtil sukkeret er helt opløst.
  • Udblød det andet blad husblas i koldt vand. Knug vandet fra husblassen og smelt det i puréen.
  • Lad geléen køle ned til ca 40 grader og hæld den over panna cottaen. Vær sikker på at panna cottaen er stivnet før du putter passionsfrugtgeléen på!
  • Lad desserten hvile i ca 1½ time, pynt og server.
Ret: Dessert
Køkken: Italiensk
Keyword: Dessert til to, Panna cotta

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk