Valnøddelagkage

3.7K

Min mor ELSKER valnøddelagkage. Ikke den fra La Glace med en valnøddefuld, men en fra et lokalt bageri, men valnøddebunde og en mokkacreme. Det tog mig et par forsøg at få opskriften rigtig, men nu om dage er det den hun foretrækker.

Jeg er heldig nok at have arvet en klassisk lagkagebundform fra min mormor med indbygget kniv til at skære bunden fri, men ellers så kan en springform og en meget skarp kniv også bruges.

Bundene tager ikke den store tid at bage, men det tager lidt tid for cremen at sætte sig.

Valnøddelagkage

En lækker valnøddelagkage med valnøddebunde og en mokkacreme
Antal 6
Tilb. tid 2 timer 30 minutter

Ingredienser

Bunde

  • 150 g valnøddekerner
  • 4 æg
  • 200 g sukker ca. 2½ dl
  • 2 spsk kartoffelmel
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 tsk bagepulver

Mokkacreme

  • 5 blade husblas
  • 4 dl fløde 13% jeg har også brugt både 15 og 18% med succes
  • 3 æggeblommer
  • 3 spsk sukker
  • 1 spsk kaffepulver
  • 1 spsk kakao
  • 2-2,5 dl piskefløde

Pynt

  • 125-150 g (2½-3 dl) flormelis
  • Stærk kaffe
  • Flødeskum
  • Valnødder

Sådan gør du

Bunde

  • Mal valnødderne i mandelkværn eller blender.
  • Pisk de hele æg og sukkeret skummende.
  • Vend de malede valnødder, mel, kartoffelmel og bagepulver i med let hånd. Bland forsigtig dejen.
  • Fordel dejen i tre velsmurte lagkageforme, ca. 22 cm i diameter, og bag bundene i 10-12 min. ved 200 grader. Lad dem svale lidt i formen, før de forsigtigt lempes over på en bagerist for at blive kolde.
  • Jeg har kun en lagkagebundform, så jeg bager dem en af gangen. Hvis man ikke ejet lagkagebundforme, så kan en springform bruges. Sæt bagetemperaturen op og skær kagen ud i tre stykker.

Mokkacreme

  • Udblød husblasen i kold vand.
  • Bring fløde 13% i kog.
  • Pisk æggeblommer, sukker, kaffepulver og kakao sammen.
  • Pisk lidt af den kogende fløde i og hæld det derpå tilbage i gryden. Varm cremen til kogepunktet, den må ikke koge, så skiller den.
  • Tag gryden fra varmen, knug husblasen fri for vand og smelt den direkte i den varme creme under omrøring.
  • Lad cremen blive fingerkold og sæt den så i køleskabet. Rør af og til i den, så den ikke trækker skind. Når den har konsistens som budding, så er du good to go.
  • Pisk fløden til skum og vend den i den kolde creme.

Samling af kagen

  • Læg bundene sammen med cremen.
  • Rør flormelis og kaffe til glasur og glaser den øverste bund.
  • Sprøjt flødeskum rundt i kanten og pynt med halve valnøddekerner.

Noter

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Hygge, Lagkage

Deltag i samtalen

  1. Jette Winsløw siger:

    Til cremen kan bruges halv piskefløde og halv mælk, så kommer cremen ned på den ønskede fedtprocent

    1. Jeg har aldrig selv prøvet det, men ja, det burde også virke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk