Menu

Syrensaft

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Wow vennerne med en lækker syrensaft, der er super nem at lave!

Syrensaft lyder måske umiddelbart lidt mærkeligt, men lige som hyldeblomstsaft smager det virkelig dejligt og du kan bruge det som velkomstdrink/sommerdrink (blandet op med en cava eller danskvand), til hjemmelavede pind-is eller kogt ind til sirup og hæld over vaniljeis for at nævne et par muligheder.

Du kan bruge både hvide og lilla syrener, men det er klart at du får den flotteste farve med lilla syrener.

Du har kun lige maj og måske start juni til at høste blomsterne i og jeg er gået forbi flere planter der så småt er ved at springe ud, så det er nu du skal slå til!

Hvis du laver saften rigtigt og sørge for at sterilisere dine glas korrekt og opbevarer saften køligt, så kan den også holde sig et godt stykke tid.

Ingredienser

3 citroner
40 klaser syrenblomster
1,8 kg sukker
60 g citronsyre
2½ l kogende vand
¼ tsk Atamon

Fremgangsmåde

Vask citronerne og skær dem i skive. Kom blomster, sukker, citronsyre og citronskiver i en stålskål. Hæld det kogende vand over og rør indtil sukkeret er opløst. Tilsæt atamon (forlænger holdbarheden af saften). Dæk skålen med husholdningsfilm og stil den køligt i 3 dage. Si syrensaften og hæld den på rene, skoldede flasker.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hindbær-fersken rosé spritzer

Det er starten af juni og det føles som slutningen af juli med 28 grader, masser af sol og meget lidt regn, og vi har alle sammen brug for at køle af! Jeg er kendt …