Forkæl vennerne med en lækker syrensaft, der er super nem at lave!
Syrensaft lyder måske umiddelbart lidt mærkeligt, men lige som hyldeblomstsaft smager det virkelig dejligt og du kan bruge det som velkomstdrink/sommerdrink (blandet op med en cava eller danskvand), til hjemmelavede pind-is eller kogt ind til sirup og hæld over vaniljeis for at nævne et par muligheder. Det er også helt fantastisk til en god gin med et skvat danskvand.
Du kan bruge både hvide og lilla syrener, men det er klart at du får den flotteste farve med lilla syrener.
Du har kun lige maj og måske start juni til at høste blomsterne i og jeg er gået forbi flere planter der så småt er ved at springe ud, så det er nu du skal slå til!
Hvis du laver saften rigtigt og sørge for at sterilisere dine glas korrekt og opbevarer saften køligt, så kan den også holde sig et godt stykke tid.
Du kan også lave et let og forfriskende mousserende vin med syrener. Se min opskrift på syrenchampagne her.
Syrensaft
Ingredienser
- 2 citroner
- 2 lime
- 40 klaser syrenblomster
- 1,8 kg sukker
- 60 g citronsyre
- 2½ l kogende vand
- ¼ tsk atamon
Sådan gør du
- Vask citronerne og lime og skær dem i skive. Kom blomster, sukker, citronsyre og citrusskiver i en stålskål. Hæld det kogende vand over og rør indtil sukkeret er opløst. Tilsæt atamon (forlænger holdbarheden af saften).
- Dæk skålen med husholdningsfilm og stil den køligt i 3 dage.
- Si syrensaften og hæld den på rene, skoldede flasker.