Jeg forkælede mig selv med en lille omgang søndagsbrunch og en af retterne jeg lavede var så, lette og luftige amerikanske pandekager. Amerikanske pandekager går bare super godt sammen med bær, så jeg valgte at servere med den friske hindbær. Blåbær ville være mere traditionelt og det er også lækkert, men jeg synes bare at hindbærrene spiller helt fantastisk med pandekagerne og ahornsiruppen, som jeg bestemt heller ikke holder mig tilbage med 😉
Amerikanske pandekager med friske hindbær
Amerikanske pandekager
Ingredienser
- 75 g hvedemel
- 1,25 dl mælk
- 1 æg
- 1-2 tsk sukker
- 1 nip salt
- ½ tsk bagepulver
- smør
Tilbehør
- 1 håndfuld friske hindbær
- ahornsirup
Sådan gør du
- Bland mel, sukker, salt og bagepulver sammen i en skål og rør mælk og æggeblommer i.
- Pisk æggehvide helt stive i en anden skål. Du skal kunne vende skålen på hovedet uden at æggehviderne falder ud.
- Vend forsigtigt æggehviderne i dejen.
- Steg pandekagerne på en varm pande i en lille smule smør.