Hjemmelavet ravioli med ricottacreme og salvie

6.2K

Hvis der er en ting, der kan rivalisere min kærlighed til en stor beskidt bøf, så er det min passion for hjemmelavet pasta. Jeg elsker, elsker, elsker en god portion pasta! Disse raviolier er fyldt med ricotta med krydderurter, parmesan og en lille smule citrus – Nogle gange et par finthakkede pinjekerner eller cashewnødder, hvis jeg har dem.

Prikken over i’et er de stegte salvieblade og salviesmørret, jeg tilføjer til allersidst. Selv hvis du ikke er en fan af salvie, så prøv at stege bladene og smag på et. De er supersprøde og smager helt anderledes end de friske.

Man kan godt lave pasta uden en pastamaskine. Det vil kræve en del håndkraft med kagerullen, men jeg har gjort det. Du vil rulle pastaen så tynd at den begynder at blive gennemsigtig, men ikke alt for fin. Det er lidt svært at forklare. Prøv dig frem til du rammer den struktur, der gør dig glad.

Hjemmelavet ravioli med ricottacreme og salvie

En af mine favorit pastaretter
Antal 2 personer
Forb. tid 1 time 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 3 æg
  • 300 g mel
  • 250 g ricotta
  • godt med revet parmesanost grana padona kan også bruges
  • revet skal af en citron
  • friske krydderuter fx. persille, timian og basilikum
  • 1 håndfuld salvieblade
  • godt med smør
  • salt og peber

Sådan gør du

Ricottacreme

  • Hak krydderurter fint og bland med ricotta, revet citronskal og ca ½ dl parmesan. Smag til med salt og peber.
  • Jeg bruger normalt ca ½ potte af timian, basilikum og persille til mit fyld, men smag dig frem.

Pasta

  • Bland mel og æg og ælt pastaen længe og godt. Pak den ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i ½ time.
  • Del pastaklumpen i 4 stykker og kør dem igennem maskinen indtil pastaen har en rigtige tekstur. Rul dejen igennem maskinen indtil fine og tynde plader. Jeg foretrækker til indstilling 6 eller 7 på min gamle Atlas pastamaskine. Husk at drysse bordet med mel, så pastaen ikke hænger fast!
  • Fordel fyldet i små klatter med gode mellemrum på den ene halv del af en plade. Pensl med en lille smule vand i kanterne og fold den anden halvdel hen over. Tryk pastaen sammen i siderne og skær raviolierne med en kniv.
  • Læg raviolierne til side i lidt mel, så de ikke klistrer sammen og gentag processen til du løber tør for fyld.
  • Kog pastaen i rigeligt saltet vand i 5-8 minutter.

Sprød salvie og salviesmør

  • Steg salviebladene i godt med smør ved middelvarme indtil de bliver sprøde. Du vil ikke have at smørret brænder for meget på.
  • Server pastaen med salviesmør, revet parmesan og salvieblade.

Noter

Du kan sagtens lave pastaen dagen – eller ugen før. De kan sagtens fryses. Bare lad dem ligge på en plade i fryseren med afstand fra hinanden i ca 30 min, så de ikke hænger sammen. Herefter kan de kommes i en pose. 
Ret: Hovedret, Pasta
Køkken: Italiensk
Keyword: Pasta, Sommer, Vegetarisk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk