Jordskokkesuppe

6

Jordskokkesuppe er en lækker klassiker. Cremet uden at være for fed med et lille kys af syre. Den er et hit som forret, men kan bestemt også nydes som en god hovedret og skal man have lidt mere fylde i den, så kan man tilsætte fx kylling, som jeg har gjort her til aften.

Jordskokkesuppe
Jordskoksuppe

Ingredienser

1 klart smør
250 g jordskokker
1 lille skalotteløg
1 fed hvidløg
½ madæble
1½ dl hvidvin
1-1½ dl fløde
3½ dl hønsebouillon
Et par kviste timian

2-3 skiver lufttørret skinke
Groft brød

Fremgangsmåde

Skræl jordskokkerne og skær dem i mindre stykker. Hak skalotteløget groft og skræl æblet, fjern kernerne og skær det i både.
Varm smør i en gryde og kom jordskokkerne i. De ristes godt af, uden at brænde på. Kom skalotteløg, presset hvidløg og æble i og lad det sautere i et par min. Kom hvidvin, timiankviste og bouillon ved og lad suppen koge i 20-25 min. til jordskokkerne er møre. Blend grundigt og tilsæt fløde. Varm suppen godt igennem og smag til med salt og peber.
Steg skinke i ovnen ved 220° C til det er sprødt – ca. 9 min. – og server til suppen. Varm brødet med i ovnen de sidste 3-4 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk