Restaurant Naes – Gourmet udenfor storbyen

32

Jeg sidder her på sidste nat af min sommerferie, nyder et dejligt glas portvin og skriver dette blogindlæg.

Min familie har haft sommerhus ved Kalundborg siden før jeg blev født og mange af mine 34 somre er blevet tilbragt her. Jeg elsker at være her og lege med opskrifter og mange af de sjovere afsnit i min første kogebog er da også blevet skrevet her. MEN selv en madnørd kan blive lidt træt af at lave mad til sig selv og det er mange år siden at der har været et spændende sted at gå ud at spise i Kalundborg. Heldigvis har det ændret sig. Restaurant Naes åbnede sidste forår og har ret hurtigt fået hevet nogle gode anbefaler og et par priser til sig – Ganske velfortjent!

Vi (min kære mor og jeg) sætter snuden mod restauranten og snakker om at vi for sjældent kommer “rigtig ud” på Røsnæs, selvom stedet kun er en 15 min køretur fra vores sommerhus. Restauranten ligger i forlængelse af Strandhotel Røsnæs, der blev renoveret i 2016, og jeg fornemmer lidt at der bliver satset lidt på gourmetophold og selskabet. Hvilket også er en rigtig god tanke, da Røsnæs er det sted i Danmark, der får flest solskinstimer, så det er også her at vi har en af Danmarks (i min personlige holdning) vingård, Dyrehøj Vingaard , samt nogle smukke fredet områder.

Vi parkerer bilen og der er ingen tvivl om at udsigten er flot og at på en mindre blæsende dag, så ville det være dejligt at sidde udenfor og nyde en god brunch, frokost eller eftermiddagsdrink og jeg er sikker på at badebroen, der ligger lige ude foran restauranter også kunne lokke rigtig meget!

8EBFE98F-46A2-4B53-BA3D-D4BD568E9CC2

354139E2-3DC1-4D8D-A4E5-E0E85111A636

Vi bliver taget godt imod med det samme og sat ved vores bord. Desværre er det ikke et af dem med udsigt over havet, men man kan ikke vinde hver gang 😉

Lidt oliven og salte mandler bliver sat foran os sammen med menu- og vinkortene. Vi bliver præsenteret for aftenens hhv. 3 og 5 retters menu. Mens vi spiser de virkeligt gode snacks (og jeg er normalt ikke en fan af oliven), snakker vi om hvad vi kunne tænke os. Min mor vælger at tage 3 retters menuen, men jeg må indrømme at den ikke appellerer voldsomt til mig, så vi bliver enige om at jeg prøver en selvvalgt 3 retters menu – For så får vi da også prøvet lidt forskelligt og så har jeg mere at skrive om 🙂

DA59F46E-D67A-4C58-970B-45B3934F112B

Tjeneren kommer over, jeg fortæller ham hvad vi gerne vil have og spørger om han evt. kan vælge 3 glas vin til mig, der vil passe til de retter jeg har valgt. Intet problem. Min mor kører, så hun nøjes med danskvand (bare rolig, der venter hende et rigtigt fint glas champagne, når vi er tilbage i sommerhuset).

Men lad os komme til maden

Jeg får serveret en oversøisk let fadlagret chardonnay, dufter til den og smager på den og siger ja tak til et glas 🙂 Kort tid efter får vi vores første ret.

Min mor får en lækker skål majs og sikrom (fiskeæg), som vores tjener hælder en estragonsauce ud over fra en af de der små lækre kobbergryder, der er svære ikke at elske, mens han forklarer forretten. Min forret er et pocheret æg fra Naes Gård (altså deres egen gård) med kantareller, lidt rugbrødscroutoner (tror jeg) og en lækker urtecreme. Vi er begge meget tilfredse. Min mor indrømmer at havde hun vidst at det var fiskeæg, så havde hun måske ikke bestilt det, men det smagte godt – og hun var nysgerrig. Og det kan mit madhjerte jo kun elske hende lidt mere for 😀 Jeg elsker pocherede æg, jeg elsker kanteraller og jeg elsker urter, så det er svært for mig ikke at være lykkelig med min forret. Og den klassiske chardonnay er et smukt match til.

3E42B8C7-3525-4B19-B033-91302390768F

9D6FD28A-0AC9-404E-9571-D0185311E884

0BB9C2D0-74CF-4974-AEDB-C4A660E772B1

Vi sidder og hyggesnakker lidt og der går ikke voldsomt lang tid før jeg får serveret mit næste glas vin, og her bliver min anmeldelse trukket en smule ned, for den nye tjener lader mig ikke teste vinen før han hælder helt op. Nu er han heldig og jeg synes at den er dejlig, men det er lidt princippet i det. Vi er ovre i en af de lettere italienske rødvine, hvilket også er et godt valg til den hovedret jeg har valgt – nemlig lam.

Jeg har valgt at få lam med gulerødder fra Naes gård med dild, løgkompot og en lækker sauce lavet på lammefond. Min mor får gris med broccoliasparges, brøndkarse og en helt igennem fantastisk sauce.

Jeg kan ikke sætte en finger på lammet. Det er præcis som lam skal være, gulerødderne er lækre, løgkompotten er god, saucen er dejlig, der er måske lidt meget dild, men hvis det er min eneste klage, så er det en lille en. Jeg indrømmer dog blank at jeg for første gang nogensinde lidt har fortrudt at vælge lam over gris, for da jeg får lov til at få en bid af min mors hovedret, kommer der et lille “åh gud” fra mig, for den gris er SÅ god og saucen er simpelthen helt så spot on som noget kunne være! Stort, stort applaus!

A707C0DB-DDB4-4EE0-BC3E-E654B467B21C

5D642F9E-69DC-4E30-B752-DD7BB5F3DD4A

Efter hovedretten sidder vi og venter lige lidt længere end jeg synes er helt godt, men det er trods alt en fredag aften og de er fint fyldt, så ok.

Vores oprindelige tjener kommer tilbage og præsenterer mig for aftenens sidste vin – og yay, de har valgt en af de lokale vine! På farven så forventer jeg en klassisk sød dessertvin og der er da også sødme, når den rammer tungen, men så tager syren over, så man får en dejlig og meget velbalanceret vin.

Min mor får miracelleis, hvid chokolade sorbet og lidt marengs. Jeg får jordbær, brombær, hindbær med tankobønneis og lidt knas. Vi lader hinanden smage på vores desserter, da vi begge er nysgerrige. Vi har masser af mirabeller (små blommer) i haven i sommerhuset, men vi får aldrig brugt dem og det er jeg nu lidt ked af – og det er klart noget at jeg skal tænke over til næste sommer! Tonkabønner var jeg nødt til at google, da vi kom hjem og de smager lidt af vanille og lidt af kanel, men generelt så er isen bare lækkert sammen med alle de dejlige bær.

E4384BEC-3FEE-40C7-8449-9CDC7776FB91

DFFAE218-1500-4CD0-977F-D5EBCD9C4ED3

Anbefaler jeg stedet?

På trods af lidt langsom service (jeg tror vi sad i et uheldigt hjørne, der gjorde at det var sværere at holde øje med os fra baren), så gik vi fra Naes med et meget positivt indtryk. Vi gav 385 DKK for den faste 3 retters menu og 455 DKK for min selvvalgte. Vi betale ikke for de to pænt store kander danskvand vi fik til måltidet, hvilket er noget uvant, når man kommer fra København, men meget velkomment. Jeg gav 225 DKK for 3 glas vin, hvor jeg ved at den sidste vin var lidt halvdyr, så jeg synes at det er meget rimeligt til prisen! Så ja, prøv stedet, evt. i forbindelse med et af deres gourmet ophold, som du kan læse mere om her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk