Kylling Kiev eller mere præcist “Chicken Kiev” er en ret, jeg har hørt refereret flere gange på nettet og tv, men det var ikke en af de retter, jeg som sådan var blevet fanget af – Det lød ærlig talt lidt kedeligt.
Men forleden faldt jeg over et opslag, hvor man ret faktisk så kyllingen og dens lækre fyld, og jeg blev nysgerrig. Måske er der noget om snakken?
Kylling Kiev er kyllingebryster, der er blevet fyldt med krydderurtesmør og paneret. Så sprødt udenpå og saftigt inden i. Det lyder faktisk ret lækkert! Og det er det også.
Jeg læste flere opskrifter igennem før jeg kastede mig ud i det. Nogle mener at kylling skal laves på panden hele vejen igennem, andre siger kun ovn og nogle få siger både/og – Jeg gik med både/og og det blev ret godt. Jeg lod mig især inspireret af HelloFresh’s opskrift (Man kan sige meget om de forskellige måltidskasse-ordninger, men deres opskrifter plejer at være ret praktiske).
Siden jeg alligvel skulle have gang i ovnen og det er vinter, så gav det mening at smide nogle grøntsager sammen i et fad og smække dem i ovnen; Blandede rodfrugter, en rest porrer, et rødløg, et par fed hvidløg og selvfølgelig et par cherrytomater (et par bagte cherrytomater er en fræk lille smagsbombe at tilføje til bagte grøntsager – tro mig, det fungerer).
Kylling Kiev med bagte grøntsager
Ingredienser
Kryddersmør
- 2 fed hvidløg
- ½ lille bundt persille Basilikum, timian og andre krydderurter kan også bruges
- 1 citron, skallen heraf
- 30 g smør
Fyldte kyllingebryster
- 2 kyllingebryster
- kryddersmør lidt over halvdelen
- ½ lille bundt persille
- 1 æg
- 30 g pankorasp
- olivenolie
Ovnbagte grøntsager
- 300-400 g blandede grøntsager rodfrugter, løg, porrer, hvidløg og meget gerne et par cherrytomater
- lidt olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du
- Forvarm ovn til 200 grader og tag smør ud af køleskabet.
Ovnbagte grøntsager
- Hak grøntsager i mundrettestykker. Fordel stykkerne i et fad eller på en bageplade. Tilsæt olivenolive. salt og peber og vendt godt.
- Bag i ovnen i 35-45 minutter (cherrytomater skal kun bage med i de sidste 20 min). Tjek til rodfrugterne fra tid til anden og vend dem.
Kryddersmør
- Hak persillen fint (du kan lige så godt hakke hele bundet med det samme). Sæt halvdelen til side.
- Finthak hvidløg og riv citronskal. Bland med persille og smør.
Fyldte kyllingebryster
- Lav en "lomme" i kyllingebrysterne ved at holde dem nede med en flad hånd og skære ind i brystet. Du må endelig ikke skære hele vejen igennem.
- Fyld lommen med kryddersmør. Du skal nok bruge ca 2/3 af kryddersmøret.
- Pisk æg i en skål. Bland panko, den resterende persille og lidt salt og peber i en anden skål.
- Dæk en pande med olivenolie. Bare nok til at dække panden. Vi skal ikke friturestege ting. Varm op til middelvarme.
- Vend forsigtet brysterne i æg og herefter i pankoblandingen.
- Steg på panden i 2-3 min. på hver side til gylden.
- Kom brysterne på lidt bagepapir eller i et lille fad og kom i ovenen i 8-10 minutter til de er gennemstegte.
- Server kylling og grøntsager med et par citronskiver og resten af kryddersmørret.