Åben burrito med krydret oksekød og mango relish

1.4K

Jeg har en veninde, der elsker mango. Virkelig elsker mango! Jeg elsker mexicansk mad, så da jeg faldt over den her opskrift, skulle den prøves! Relishen har et godt spark og den søde smag fra mangoen klæder det krydrede kød. Hvis man gerne vil have lidt mere grønt til maden, så foreslår jeg at man laver en salat ved siden af 🙂

Ingredienser

[checklist]

  • 1 moden mangofrugt
  • 1 lille rødløg
  • 1 chili
  • 2 spsk limesaft
  • 1 spsk sukker
  • ½ dl friske korianderblade
  • 250 g hakket oksekød
  • 1 tsk olie til stegning
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk chili
  • 2 tsk oregano
  • ½ dåse kidneybønner i saltlage
  • ½ dl vand
  • 4 store (eller 6 små) wrap tortilla
  • Revet cheddar
  • Salt og peber

[/checklist]

Fremgangsmåde

Skræl mangoen og skær mangokødet fri af stenen og skær det i tern ca. 1 x 1 cm. Hak rødløget. Halvér chilien på langs, fjern kerner og frøvægge og hak den fint. Tænd ovnen på 225ºC. Kom mango, rødløg, chili, limesaft og sukker i en gryde og bring det i kog under omrøring. Kog kraftigt et par minutter, smag til med salt og peber og sæt det til side. Svits kødet godt i 1 spsk olie og krydr med krydderierne. Kom de afdryppede kidneybønner samt vand ved og kog et kort øjeblik. Smag til med salt og peber. Læg tortillaerne på en bageplade, drys med ost og gratinér til osten er smeltet og gylden. Pluk og skyl korianderbladene. Fordel kød og mangorelish på de gratinerede tortillas. Drys med korianderblade og server.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk