Kartoffelsalat med radiser og purløg

3.1K

Så er sommeren rigtig i gang og det betyder masser af grillhygge. Noget jeg virkelig elsker til fx gode grillpølser (og små luftige dunser for den sags skyld) er en god kartoffelsalat.

Der findes masser af opskrift på kartoffelsalat, men den her er min simple go-to og består af kartofler, radiser, purløg, forårsløg/rødløg (hvad jeg lige har) og en god dressing. Jeg elsker især radiser i min kartoffelsalat. De giver bare det lille ekstra peprede bid. Når vi kommer lidt længere ind i sommeren, så elsker jeg også at bruge løvstikke i min kartoffelsalat, men den tid, den glæde.

Jeg har, som tidligere nævnt, ret ofte creme fraiche i mit køleskab og det er derfor min base for dressingen, men hvis du mere er til fx skyr eller yoghurt, så kan de også bruges.

Kartoffelsalat med radiser og purløg

En let og lækker kartoffelsalat til sommerhyggen
Antal 2
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 35 minutter

Ingredienser

  • 400 g kartofler
  • 8-10 radiser
  • 3 forårsløg kan erstattes af et lille rødløg
  • ½ bundt purløg

Dressing

  • 1 dl creme fraiche
  • 2 spsk mayonnaise
  • 2 tsk Dijonsennep
  • ½ tsk sød paprika kan udlades
  • ½ tsk hvidløgspulver kan udlades
  • 1 par dråber æbleeddike
  • salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skræl og kog kartoflerne møre (15-20 min alt afhængig af størrelse). Hvis du har helt nye kartofler, kan du nøjes med bare at vaske og skrubbe dem. Hæld vandet fra og sæt til side.
  • Mens kartoflerne køler af, skærer du radiserne i tynde skiver og hakker purløg og forårsløg.
  • Rør dressingen sammen og smag til.
  • Skær kartoflerne i mundrette stykker og bland med de andre grøntsager og dressingen.
Ret: Grøntsager, Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: Grill, Grillmad, Sommer

Deltag i samtalen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk