Kartoffel-porresuppe

16

Det var en kold dag i dag og jeg fik lyst til noget varmt, men ikke alt for tidskrævende, da jeg har en del arbejde at se til for tiden. Jeg havde kartoffel-porresuppe lidt i tankerne og da jeg så at der lå friske danske porre til under 5 kr stk. i supermarkedet var jeg solgt.

Jeg bruger creme fraiche til at tilføje lidt syre til retten, men jeg har også set andre opnå det samme med en lille smule citron- eller appelsinsaft. Eller man kan helt udlade det. Suppen smager stadig dejligt.

Jeg bruger normalt hele porren, da toppen giver dejligt med smag, men den farver også godt, så hvis du vil have en meget gul suppe, så skal du kun bruge det hvide af porren. Jeg har personligt ikke noget imod et lille grønligt skær, men sådan er vi så forskellige.

Ingredienser

500 g kartofler
1-2 porrer
1 alm. løg
2 fed hvidløg
lidt smør
½ L grøntsags- eller kyllingbouillon
1 dl fløde (ca)
1 spsk creme fraiche (kan udlades)

Drys:
Sprød bacon
Fintrevet cheddar
Hakket persille
Mere creme fraiche

Fremgangsmåde

Skræl og skær kartofler i grove stykker. Rens og hak porrer, løg og hvidløg. Sauter porrer, løg og hvidløg i lidt smør til løgene bliver blanke.  Kom kartofler og sauter et par minutter mere. Tilsæt bouillon og lad retten simre under låg i ca. 20 minutter til kartoflerne er møre. Blend suppen (jeg bruger bare en stavblender) og smag til med fløde, fraiche, salt og peber. Hvis suppen føles lidt “sej” i det, så tilsæt lidt mere vand. Det burde gøre tricket 🙂 Drys med dit favorit tilbehør og hyg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk