Menu

Kartoffel-porresuppe

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Det var en kold dag i dag og jeg fik lyst til noget varmt, men ikke alt for tidskrævende, da jeg har en del arbejde at se til for tiden. Jeg havde kartoffel-porresuppe lidt i tankerne og da jeg så at der lå friske danske porre til under 5 kr stk. i supermarkedet var jeg solgt. Jeg kan personligt godt lide at tilsætte lidt creme fraiche til suppen, men hvis det ikke er din ting, så kan det fint udlades. Jeg elsker personligt selv at drysse med godt med bacon, men det kan man også udlade, hvis man vil holde det rent vegetarisk.

Ingredienser

500 g kartofler
1 porre (kun det hvide, medmindre du vil have en grøn suppe)
2 fed hvidløg
lidt smør
½ L grøntsags- eller kyllingbouillon
1 dl fløde (ca)
1 spsk creme fraiche (kan udlades)

Drys:
Sprød bacon
Fintrevet cheddar
Hakket persille
Mere creme fraiche

Fremgangsmåde

Skræl og skær kartofler i grove stykker. Rens og hak porre og hvidløg. Sauter grøntsagerne til porrerne bliver fløde og tilsæt bouillon. Lad simre under låg i ca. 20 minutter til kartoflerne er møre og blend suppen. Tilsæt fløde og fraiche og smag til med salt og peber. Hvis suppen føles lidt “sej” i det, så tilsæt lidt mere vand. Det burde gøre tricket 🙂 Drys med dit favorit tilbehør og hyg.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kantereller i baconbouillon

Lækre svampe stegt i smør med hvidløg og persille dækket af en klar, let røget, baconbouillon. Det lyder ikke helt dumt vel? Vi er midt i svampesæsonen, så en ny opskrift med svampe er da …

Fransk løgsuppe

Jeg elsker klassisk fransk løgsuppe. Den er lækker, let at lave og super billig. Så snart dagene begynder at lave længere, begynder jeg at tænke på løgsuppe. Selvom de fleste er enige i grundingredienserne – …

Blomkålssuppe med dildolie

Blomkålssuppe er en herlig suppe, der kan være enten en forret eller en hovedret. Jeg havde en lille rest lilla blomkål, jeg brugte som pynt. Dildolien giver suppen lidt kant og så ser det jo …

Forårspasta med bacon, ærter og porrer

Foråret er over os og man kan ikke andet end at komme i stemning til noget let og lækkert. Denne pasta er lige præcis det – og så er den også hurtig at lave og …

Dumplings med oksekød

Det er ingen hemmelighed at jeg er blevet glad for Hot Pot (den kinesiske pendant til fondue) og i den proces så har jeg også mødt og er blevet inspireret af ejeren af Hot Pot …