Hindbær-brombæris

17

I dag er en dejlig sommerdag og på en dejlig sommerdag skal man have dejlig is!
Både min mor og jeg er pjattede med den her is. Vi elsker hele hindbær/brombær kombinationen. Jeg har, som flere gange før, gjort brug af frysetørrede bær og færdiglavet krokant til lige at pynte desserten lidt. Det tager kun et par sekunder lige at strø udover isen. Jeg bruger normalt frosne bær og det vil jeg også foreslå at du gør, medmindre du er så heldig at kunne gøre brug af bær fra egen avl. Det er simpelthen for dyrt at købe friske bær i forhold til frosne og det gør ingen forskel på isen om du bruger det ene eller det andet.

Hindbær-brombæris

En dejlig cremet is med masser af bær
Antal 1 l
Tilb. tid 30 min
Frysetid 3 t

Ingredienser

  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 5-6 spsk formelis
  • ½ l piskefløde
  • 1 tsk citronsaft
  • 150 g brombær
  • 150 g hindbær

Sådan gør du

  • Kom hindbær og brombær i en lille gryde med lidt vand og varm op til at bærene er lette at mose med et lille piskeris. Giv bærene en hurtig tur med stavblenderen, så du er sikker på at alle bærene er moste. Hvis du godt kan lide din is lidt “rustik” (eller bare er en doven hund 😉 ), så sætter du bærene til side og lader dem køle af.
  • Ellers så presser du bærsaften gennem en fin si, så du får fjernet kornene.
  • Pisk æggeblommer og formelis godt sammen. Det tager typisk et par minutter. Tilsæt bærsaften og citronsaft.
  • Pisk ½ L fløde i en anden skål til den har en konsistens, der er lidt fastere end yoghurt.
  • Pisk æggemassen ned i flødeskummet og hæld i ismaskine. Kør ismaskinen i ca 45 min. Fyld isen i en god isbeholder og sæt i fryseren i mindst 2 timer.

Noter

Anret evt. isen med masser af friske bær og lidt nøddekrokant for at gøre det til en luksus dessert 
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Hjemmelavet is, Is

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk