Denne her opskrift er en af de mere finurlige, men et herligt eksempel på hvordan fusionsmad ikke behøver være hverken svær eller fancy og kan være ret fantastisk.
En klassisk cæsarsalat består af stegt kylling, romainesalat, crutoner, en den gode cæsardressing (som er vanvittig lækker, men det er ikke den vi skal snakke om nu) og godt med groftrevet parmesan. I denne her opskrift er den klassiske kylle udskiftet med tandoorimarineret kylling, crutonerne med frisklunet naan, cæsardressingen med en raita inspireret dressing baseret på yoghurt og lidt ekstra grønt – Tomater for lidt farve og agurk for lidt ekstra sprødhed til at erstatte crutonerne.
Indisk inspireret cæsarsalat
Cæsarsalat med tandoori kylling og en raita inspireret dressing
Ingredienser
Kylling
- 2 kyllingebryster
- 1 fed hvidløg
- 2 cm ingefær
- 1 dl yoghurt naturel
- saften fra 1/4 citron
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk garam masala
- 2 tsk tandoori masala
- 1 knivspids salt
- Smør
Dressing
- 1 dl yoghurt naturel
- 1 fed hvidløg
- 1½ spsk revet parmesanost
- 1 knivspids sukker
- ½ tsk stødt koriander
- salt og peber
Salat og brød
- ½ romainesalat
- ½ agurk
- 2 to mater
- Høvlet parmesan til drys
- 2 Naanbrød
Sådan gør du
- Skræl og riv ingefær.
- Rør begge typer masala, citronsaft, olivenolie og salt ned i yoghurten sammen med ingefær og presset hvidløg.
- Del kyllingebrysterne på langs i 3 lige store stykker. Skær 4-5 dybe snit i hver af disse. Kom kyllingen i en plastikpose sammen med marinaden, bland godt og lad dem trække på køkkenbordet i en times tid.
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Læg kyllingestykkerne (med så meget marinade som du kan få til at hænge ved) på en rist med en fad foret med bagepapir under (brug evt en engangsgrillbakke). Kom en lille klat smør på hvert stykke kylling og steg kyllingen i ca. 20 minutter i ovnen.
- Kom naanbrødene i ovnen de sidste 5 minutter, så de er dejligt lune.
- Hak salat, tomat og agurk og bland salaten.
- Kom den nye kylle ovenpå med godt med dressing og frisk høvlet parmesan.