Galette med peberfrugt og cherrytomater

2.5K

Jeg havde aldrig hørt om galette indtil jeg faldt over en opskrift på nettet og jeg synes at det lød som en rigtig sjov ide. En galette er basalt set en tærte, der bliver bagt uden en tærteform.

Efter lidt mere research fandt jeg adskillige lækre opskrifter og en af de virkelig gode ting ved at bage uden en form er at man kan lave tærterne i præcis den størrelse man har lyst til.

Til mit første forsøg valgte jeg at lave en galette med gul peberfrugt, sorte oliven, cherrytomater, cheddar og masser af krydderurter, men du kan bruge stort set alt mellem himmel og jord i en tærte og jeg tænker at min næste skal være med feta og hmm … Well, det finder jeg ud af 🙂

Burde man lave sin egen tærtedej? Ja! Har jeg en opskrift? Et eller andet sted! Det er ærlig talt længe siden at jeg har lavet en usødet tærtedej, så jeg er lidt ude at træning. Jeg skal nok komme ind i kampen snarest, men lige nu så kommer opskriften med en købt tærtedej. Jeg håber at I vil tilgive mig 😉

Galette med peberfrugt og cherrytomater

En dejlig tærte til frokost eller en let aftensmad
Antal 2 personer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter

Ingredienser

  • 1 pakke usødet tærtedej
  • 1 gul peberfrugt
  • 10-12 cherrytomater
  • 1 lille håndfuld oliven kan udlades, men så tilføj ½ peberfrugt mere
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • 1 æggeblomme
  • En lille håndfuld timian
  • En lille håndfuld rosmarin
  • En lille håndfuld basilikum
  • 1 tsk olivenolie
  • Godt med cheddar
  • 1 æggeblomme
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 210 °C (varmluft: 190°C).
  • Rul dejen ud med papiret nedad på en bageplade.
  • Skær løget i både og peberfrugt i store tern.
  • Pluk rosmarinnålene og timianbladene af stilkene og hak dem fint.
  • Bland dem med løg, peberfrugt, presset hvidløg, oliven og 1 tsk. olivenolie i en skål og krydr godt med salt og peber.
  • Fordel grøntsagsblandingen med en kant på ca. 2–3 cm. Klap kanten henover grøntsagerne.
  • Pisk æggeblomme og pensle dejkanten. Bag din galette i ovnen i ca. 10 min.
  • Riv imens noget cheddar til at drysse rundt på kanten og skær nogle tynde skiver til at komme i selve tærten.
  • Halvér cherrytomaterne og fordel dem og osteskiverne i tærten. Drys kanten med revet ost.
  • Når du er tilfreds, med tærten så kom den tilbage i ovnen og bag den i 10-12 min mere.
  • Fordel friske basilikumblade på tærten og nyd den.

Noter

Tærten smager også dejligt, når den er kold, så den er også helt perfekt til at tage med på picnic.  
Ret: Bagværk, Forret, Hovedret, Tilbehør
Køkken: Fransk
Keyword: Tærte, Vegetarisk

Deltag i samtalen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk