Jeg tilbringer et par rolige dage i min søde mors sommerhus og her har hun bl.a. et væld af brombærbuske. Man kan kun spise så mange friske bær, så jeg besluttede mig for at lave en lækker brombærparfait.
Parfait er is lavet med fløde, sukker/flormelis og æggeblommer og er den perfekte is til at lave, hvis du ikke har en ismaskine.
Dagens portion er lavet med Arla unika 50% fløde, fordi vi var forbi Meny, der fører dem og jeg var nysgerrig for at prøve at lave is med så fed en fløde. Det var super lækkert, men du kan sagtens bruge en helt alm. 36% fløde.
Når jeg koges bær til is og sirup, så sier jeg dem altid fordi jeg er ikke en fan af kerner, men hvis du foretrækker din is mere rustik eller bare er lidt doven (hvilket man altid gerne må være), så hopper du bare det trin i opskriften over.
Brombærparfait
Ingredienser
- 300 g brombær
- ½ l piskefløde
- 4 æggeblommer
- 1-2 tsk citronsaft
- 100 g flormelis
Sådan gør du
- Brombærene koges med lidt vand i en lille gryde til de lette at mose at med en gaffel eller et lille piskeris. Du kan evt. give dem en tur med en stavblender.
- Si saften gennem en si, så du kommer af med kernerne. Sæt til side og lad saften køle af. Pisk æggeblommer og formelis godt sammen. Tilsæt bær- og citronsaft.
- Pisk fløden til en let flødeskum. Det skal ikke være for stift. Vend forsigtigt flødeskummen i æggesnapsen til det er helt blandet.
- Kom isen i en form (ca 1 l) og sæt den i fryseren. Frys i mindst 4 timer, men gerne natten over.